Читај ми!

АТП се коначно огласио: Подржавамо одлуку суда

АТП се огласио званичним саопштењем поводом "случаја Ђоковић, подржавши судску пресуду којом је поништена одлука Федералне владе Аустралије о укидању визе и депортацији Новака Ђоковића.

Асоцијација тениских професионалаца први пут се огласила откако је Новак Ђоковић стигао у Аустралију, што значи да је кровној тениској организацији било потребно шест дана да да своје виђење о ситуацији која је претходних дана била најважнија спортска тема на свету.

АТП у званичном саопштењу на свом сајту истиче да "цени жртву коју је аустралијски народ поднео од почетка пандемије коронавируса", али да су дешавања претходних дана "подвукле потребу за јаснијим разумевањем, комуникацијом и применом правила".

"Путујући за Мелбурн, јасно је да је Новак Ђоковић веровао да му је загарантовано потребно медицинско изузеће које је у складу са прописима за улазак у земљу. Серија догађаја који су довели до саслушања у понедељак били су штетни на свим фронтовима, укључујући Новаково здравље и припрему за Аустралијан опен", наводи се у саопштењу.

У саопштењу АТП-а стоји да подржавају одуку суда у понедељак и да се радују предстојећим двема недељама тениса.

На крају саопштења наводи се да АТП снажно препоручује вакцинисање свих играча на Туру, за које верују да је кључно за тенис у условима пандемије и додаје се да је 97 одсто тенисера из првих 100 вакцинисано пре првог гренд слема у сезони.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара