Читај ми!

Велики јубилеј Ђоковића као најбољег тенисера на свету

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић стигао је до великог јубилеја пошто је започео 350. седмицу на првом месту АТП ранг-листе. Ђоковић је наставио да увећава сопствени рекорд који вероватно никада неће бити оборен.

Новак је обезбедио да седму годину заврши на челној позицији, што ће му донети још десетак недеља као светског "броја 1".

Тиме је себи дао шансу да обори апсолутни рекорд у овој категорији који држи легендарна Немица Штефи Граф са 377 недеља на првом месту. Ако би у томе успео, Ђоковић би 13. јуна наредне године изједначио, а потом и поставио нови рекорд у "белом спорту".

Спрски тенисер на првом месту и даље има 11.540 бодова, односно 2.900 бодова више од другопласираног Руса Данила Медведева који је са Русијом освојио Дејвис куп у Мадриду.

Иза водећег двојца следе Немац Александер Зверев, Грк Стефанос Циципас и Рус Андреј Рубљов, а међу најбољих десет на свету су и Рафаел Надал, Матео Бетерини, Каспер Руд, Хуберт Хуркач и Јаник Синер.

Када је реч о осталим српским тенисерима, они су задржали исте позиције, па је тако Душан Лајовић 33, Филип Крајиновић 42, Ласло Ђере 52, а Миомир Кецмановић 69. на АТП ранг-листи.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво