Читај ми!

Троицки објаснио зашто је Крајиновић играо у дублу уместо Ћаћића

Капитен Дејвис куп репрезентације Србије Виктор Троицки објаснио је зашто је у одлучујућем мечу са Хрватском у дублу са Новаком Ђоковићем играо Филип Крајиновић, а не Никола Ћаћић. Србија је изгубила у полуфиналу Завршног турнира у Мадриду од Хрватске (2:1), пошто је дубл поражен од Мата Павића и Николе Мектића.

Ђоковић и Ћаћић су до сада обично играли у дублу када су "орлови" јурили тријумф, али је Троицки против "ватрених" изабрао Крајиновића.

"Знали смо да ће то бити најтежи меч, свакако. Идеја је била да имамо два добра сингл играча са добрим ритернима, да буду агресивни на ритерну. На нажу жалост, дубл тим број један је био спреман и играо је на врхунском нивоу. Зато и јесу први у свету дублова. Наша шанса био је сингл. Новак је, наравно, одрадио свој посао, али нажалост, у првом синглу, где смо били фаворити, мислим да смо морали да искористимо шансе", рекао је Троицки.

Дебитант на клупи Србије потврдио је да се Филип и физички није осећао најбоље током Завршног турнира.

"Што се тиче Филипа, нажалост, од меча у Аустрији са Немачком, није био најспремнији, имао је истегнуће мишића. Зато није могао да игра у синглу. Надао сам се да ће све то радити у дублу, да ће два сингл играча са агресивним ритерном и са основне линије, функцинисати, али није ишло. Зато смо мењали. Новак и Филип су најчвршћи, играли су доста заједно, то је била идеја", навео је капитен.

Виктор је покушао да анализира и изненађујући пораз Душана Лајовића од Борне Гоја, у првом мечу синглова који је и одлучио победника.

"Тешко је објаснити у овом тренутку. Не знам шта је ишло погрешно. Дали смо му практично и први сет, Борна је имао 4:1, играо је добро, агресивно. Дуци је одиграо потом добар гем, вратио се, добио први сет. Не знам, после се Борна вратио, у тај дефанзивни мод. Дуци, стварно не знам...Мораћу поново да погледам меч да видим шта се дешавало. Промашивао је много, тактички није играо добро. То је био кључан меч, јер како сам рекао, дубл је било заиста тешко добити", закључио је Троицки.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво