Читај ми!

Србија није успела, дубл донео Хрватима финале Дејвис купа

Меткић и Павић савладали Новака Ђоковића и Филипа Крајиновића са 2:0 по сетовима 7:5, 6:1 и тако Хрватској донели финале Дејвис купа. У суботу је на програму друго полуфинале у коме играју Русија и Немачка.

Ђоковић и Крајиновић нису успели да изненаде први дубл света - Меткића и Павића. Хрвати су приказали бољу игру, потврдили улогу фаворита и тако обезбедили свом тиму финале. Наш дубл једину шансу за брејк имао је у последњем гему на мечу и није успео да је искористи, што довољно говори о односу снага на терену.

Противник је од самог старта кренуо силовито. Константно су притискали сервис наших тенисера, пропустили су неколико брејк прилика. Наш дубл се углавном бранио и није успевао да запрети. Неколико покушаја, ипак, недовољно да се озбиљније поремети противник.

Када се очекивало да ће први сет бити решен у тај брејку, Хрвати одузимају сервис нашим тенисерима и освајају први сет - 7:5. Наши нису имали прилике за поправни.

Други сет донео је још бољу игру противника, наши су успели да освоје само први сервис гем у овом сету. Све остало припало је противнику, који уз два брејка долази до победе - 6:1 у другом сету.

Испоставило се да је одлучујући био први меч сигла у коме је Гојо савладао Лајовића после преокрета резултатом 2:1 (4:6, 6:3, 6:2).

Новак Ђоковић је донео наду Србији да у дублу може до финала, савладао је Марина Чилића са 2:0 (6:4, 6:2).

Ипак дубл није успео да изненади и Хрватска је отишла у финале где их очекује дуел са бољим из меча Русија - Немачка.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво