Читај ми!

Бубањ за РТС: Први меч у дуелу са Хрватском биће одлучујући

Тениски стручњак и некадашњи селектор репрезентације Горан Бубањ, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, истакао да ће полуфинални меч са Хрватском у Дејвис купу бити врло неизвестан и да ће о победнику одлучивати исход првог сингл меча чији су учесници још увек непознати. Дејвис куп репрезентација Србија игра од 16 часова полуфинале Завршног турнира у Мадриду против Селекције Хрватске коју су побеђивали у претходна четири окршаја.

Тенисере Србије очекује важан меч који ће свакако бити веома занимљив, шта можемо да очекујемо вечерас?

"Оно што је специфично за овај меч је то да ће одлука бити на самом почетку. Очекује се да ће Ђоковић добити други меч, као и да ће њихов дубл савладати наш, а то значи да ће први меч бити одлучујући. Питање је ко ће играти код Хрвата, а јиш је веће питање ко ће играти код нас.", рекао је Бубањ.

Некадашњи председник Тениског савеза Београда је укратко анализирао стилове игре хрватских и наших играча.

"Мислим да је Лајовић тај играч који има потребну чврстину за тај први меч који ће бити и одлучиујући."

Констатовао је да је у другом синхл мечу фаворит први играч света а да ће му супарник бити Марин Чилић.

"Чилић је поправио форму на крају сезоне и игра све боље, али генерално не може да угрози Ђоковића. То би било чудо. Незгода јесте што се игра на два добијена сета, па ту може да буде неких изненађења, а да се игра на три сета Ђоковић је ту неприкосновен.", исталао је Бубањ.

Колико је год Ђоковић фаворит у том другом мечу, толико је хрватски пар у дублу, мада се сви надамо да ће све бити решено и пре тог меча.

"Сада кога год да ставите тешко је да надиграју један врло уигран дубл који има фантастичне резултате у овој сезони."

Бубањ је анализирао и шансе наше репрезентације у потенцијалном финалном дуелу са селекцијом Русије констатујући да би такав меч имао мање неизвесности од овог са Хрватском.

Посебно је истакао да је нови формат игре донео много више проблема играчима и изменио већ тридесетогодишњу традицију Дејвис купа и закључио да је уведено много промена али да оне нису донеле ништа добро.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво