Читај ми!

Ђоковић годину завршава са 2.900 бодова више од Медведева

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић још пре две седмице је обезбедио прво место на крају године чиме је оборио и рекорд Пита Сампраса, а сада је започео 348. недељу као светски "број 1". Ђоковић ће 2021. завршити на челу са готово 3.000 бодова више од другопласираног Данила Медведева, пошто им је до краја сезоне остало да одиграју само Завршни турнир Дејвис купа који не доноси бодове за АТП ранг-листу.

Новак није успео да шести пут у каријери освоји Завршни АТП турнир, пошто га је у полуфиналу зауставио каснији шампион Александер Зверев.

Ипак, најбољи играч данашњице је и сачувао 2.900 бодова више од Медведева, пошто има 11.540, док је Рус на 8.640.

То значи да ће 34-годишњак из Београда на свом конту имати још неколико седмица до краја године, а од могућности да наступа на Аустралијан опену зависиће да ли ће остати први и након тог турнира у јануару.

Зверев ће најбољу сезону у каријери завршити као трећи са 7.840 бодова, док је на четвртој позицији Стефанос Циципас, којег можда очекује дужа пауза и операција лакта.

Иза њега је Андреј Рубљов из Русије, а првих 10 комплетирају Рафаел Надал, Матео Беретини, Каспер Руд, Хуберт Хуркач и Јаник Синер.

Остали српски тенисери задржали су позиције на којима су били и прошлог понедељка – Душан Лајовић је 33. са 1.591 бодом, девет места ниже позициониран је Филип Крајиновић (1.402), Ласло Ђере је тренутно 52. и сакупио је 1.131 бод, док је Миомир Кецмановић 68. играч света са 916 бодова.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се