Читај ми!

Аустрија без Тима и Офнера против Србије у Дејвис купу

Аустрија ће у Дејвис Купу, у Инсбруку 26.новембра, наступати против Србије без првог "рекета земље" Доминика Тима и Себастијана Офнера, али се селектор Штефан Коубек нада да ће његова селекција победити захваљујући умору најбољег тенисера света Новака Ђоковића који игра на АТП финалном турниру у Торину.

По први пут од марта прошле године аустријски Дејвис куп тим поново ће заиграти, а овај пут без Тима и повређеног Себастијана Офнера и поред тога Штефан Коубек се нада изненађењу против Србије, а потом и у маредмом мећу против Немачке.

Коубек је истакао да ће аустријском тиму недостајати Тим, али да има и других играча предвођених Денисом Новаком, који су остварили више невероватних победа.

Поред Дениса Новака, у тиму ће бити Јуриј Родионов, Гералд Мелцер, као и специјалисти за дубл Оливер Марах и Филип Освалд.

Коубек каже да у новом формату са две појединачне партије и једаним дублом може да се догоди велико изненађење, на шта рачуна Аустрија која "на папиру" дефинитовно није фаворит.

У Инсбруку се очекује долазак велике звезде Новака Ђоковића али и да неће због умора моћи да пружи свој максимум.

"Надам се да ће успети да победи финале у Турину и да ће доћи уморан. Али Србија има и поред њега добре тенисере, који су сви далеко испред нас", казао је он.

Али, каже, то му је свеједно, јер његов тим мора бити спреман, а Новак је у Дејвис купу увек показао "сензационалан тенис".

Када је реч о Немцима радује га што Александар Зверев неће доћи.

"Ако и Ђковић буде отказао радоваћу се, јер ћемо имати боље шансе да прођемо даље", нагласио је он.

Истакао је да аустријски тенисери излазе на терен са жељом да победе.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво