Читај ми!

Новак у Торину стартовао победом против Руда, следећи је Рубљов

Новак Ђоковић победио је Каспера Руда 2:0 (7:6, 6:2) у првом мечу Зелене групе на Завршном мастерсу. Најбољи светски тенисер помало се мучио у првом сету, али је у другом показао зашто је главни фаворит за титулу у Торину. У другом мечу исте групе Андреј Рубљов је савладао Стефаноса Циципаса са 6:4, 6:4 и заказао дуел са Новаком у другом колу.

Одличном игром и сигурном победом Новак Ђоковић почео је поход на седми трофеј на Завршном турниру, који се први пут одржава у Торину - у мечу првог кола савладан је Каспер Руд 7:6, 6:2.

Новак је, чини се, дозирао своју игру, односно пружио онолико колико је потребно да се савлада млади Норвежанин, који је показао много, нарочито у првом сету.

Руд је први дошао до брејка, већ на старту меча, али је најбољи тенисер света брзо узвратио и први део игре отишао је у тај-брејк.

После мало неизвесности, Новак појачава ритам и 13. гем првог сета добија резултатом 7:4.

У другом сету видели смо правог Новака. Сервис је био више него сигуран, ударци снажни и прецизни, па је Руд био само статиста на терену.

Два брејка направио је Ђоковић у другом сету, добио га резултатом 6:2 и остварио други тријумф у исто толико мечева против Норвежанина, без изгубљеног сета.

Био је то 13. узастопни тријумф Ђоковића на старту Завршних турнира, а само је на дебитантском наступу изгубио у првом колу, од Шпанца Давида Ферера.

У другом мечу Зелене групе Андреј Рубљов је савладао Стефаноса Циципаса са 2:0 по сетовима 6:4, 6:4.

У оба сета Русу је био довољан по један брејк. У оба сета одлучујући је био пети гем у коме је Рубљов успео да одузме сервис противнику. Меч је трајао нешто више од 90 минута игре. 

Рус је доминантно решио меч у своју корист, а довољан је податак да Циципас није успео да запрети, није освојио ниједну брејк прилику на мечу. 

У среду у другом колу Новак Ђоковић игра против Андреја Рубљова, а Стефанос Циципас се састаје са Каспером Рудом.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво