Читај ми!

Ђоковић шести пут освојио Париз и постао краљ мастерса

Тријумфом од 2:1 (4:6, 6:3, 6:3) против Данила Медведева, другог рекета света, Новак Ђоковић освојио титулу на париском Мастерсу, стигавши тиме до своје 37. титуле у турнирима ове категорије, по чему је јединствен на свету.

По први пут у историји финалисти Ју-Ес опена борили су се за титулу на Мастерсу у Паризу (а тек други пут париско финале било је дуел два најбоље рангирана играча планете у том тренутку).

Ђоковић са старта овог меча није личио превише на Ђоковића из другог сета меча са Хуркачем. Српски тенисер грешио је таман толико да дозволи Медведеву да га угрози.

Прва три поена на мечу, при сервису Ђоковића, освојио је Медведев, који је, искористивши ту трећу брејк лопту, освојио и први гем.

Међутим, како је меч одмицао, Ђоковић је постао све сигурнији у разменама са Медведевим и, у четвртом гему, стиже до брејка без изгубљеног поена. Заправо, од момента када је Медведев освојио други гем (и повео са 2:0), Ђоковић је од 14 одиграних поена био бољи у 12.

Но, у седмом гему Медведев поново долази до 0:40, Ђоковић спасава још једном две, али не и трећу брејк лопту.

До краја, Медведев, који је имао само шест неизнуђених грешака у првом сету, успева да одржи створену предност и осваја први сет, искористивши прву од две сет лопте.

На почетку другог сета тенисери су успевали да одржавају свој сервис. Али то се променило у четвртом гему, када Ђоковић, после велике борбе, осваја свој други брејк у мечу. Потврдивши га, Ђоковић је повео са 4:1 у другом сету.

Српски тенисер је у овом моменту имао 13 форхенд винера. Колико је бољи био у овом сегменту него у претходном дуелу два играча, у Њујорку, показује чињеница да је тада, укупно, освојио три директна поена овим ударцем.

Веома узбудљиво било је у деветом гему другог сета, када је Ђоковић сервирао за сет и изједначење. Ривал је имао три брејк прилике, пре него што је Ђоковић, излазећи често на мрежу, стигао до треће сет лопте, коју је коначно претворио у освајање другог сета.

Пети гем трећег сета био је онај у коме је Ђоковић стигао до још једног брејка на овом мечу. Од 15:40 српски тенисер је освојио све поене.

Ђоковић је потом потврдио брејк, да би одмах затим освојио још један гем при сервису противника (5:2).

Српски тенисер, међутим, није стигао у овом гему до меч лопте. Дозволивши свом противнику само један поен (15:15), Рус стиже до брејка.

Али већ наредни гем био је последњи. При резултату 30:30 Ђоковић успева дође до прве и, испоставило се, једине потребне меч лопте.

После два сата и 16 минута тениса (четири минута мање него у суботњем полуфиналу) Ђоковић стиже до победе и титуле.

Овим тријумфом, наравно, Ђоковић се одвојио од Надала и сада има једну мастерс титулу више од Шпанца (37 напрема 36).

Само једном у претходних десет сезона (2017. године) Ђоковић није освојио макар један турнир из серије 1.000.

Бранилац титуле, Медведев, овим поразом није успео да постане једини тенисер на свету који је одиграо десет мечева са Ђоковићем, уз макар половичан успех (сада је 6:4 у победама за српског играча).

Ђоковић и Медведев ће играти Завршни АТП турнир у Торину, који почиње 14. новембра. Рус ће бранити титулу освојену прошле сезоне.

петак, 10. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара