Читај ми!

Новак Ђоковић у походу на нову титулу у Паризу, рекорде и историју

Титула, историја, престиж, освета. Новак Ђоковић има прилику да освоји шести титулу у Паризу у свом седмом финалу. Такође, наш тенисер може да освоји и 37. мастерс титулу. У борби за финале играће против старог знанца – Руса Данила Медведева. Спектакл у Берсију на програму је у недељу од 15.00.

Новаку Ђоковићу је ово седми пласман у финале мастерса у Паризу, до сада је освојио пет титула - 2009, 2013, 2014, 2015. и 2019. године. Једини пут када је изгубио финале у граду светлости било је 2018. године. Тада је Карен Качанов славио резултатом 7:5, 6:4.

Биће то дуел два претходна освајача мастерса у Паризу, и прилика за нашег тенисера да се освети Русу за пораз у финалу Ју-Ес опена, последњем на коме је наш тенисер учествовао пред овај турнир.

Први и други играч на АТП листи до сада су се састајали девет пута. Новaк води са 5:4, а последњи пут састали су се ове године у финалу у Њујорку, а славио је Медведев резултатом 6:4, 6:4, 6:4. Тада је Рус зауставио нашег аса да постане први играч коме је пошло за руком да освоји 21. гренд слем титулу. Ђоковић, Федерер и Надал имају по 20 титула.

Наш ас имаће у недељном финалу прилику да се освети Медвеву за тај пораз, али да новом победом и титулом у Паризу испише још неке странице историје белог спорта.

У борби за финале Новак је савладао Пољака Хурберта Хуркача са 2:1 по сетовима 4:6, 6:0, 7:6. Са друге стране Медведев је просто почистио са терена Александра Зверева - 6:2, 6:2.

Новак Ђоковић је самим уласком у финале обезбедио прво место до краја каледарске године. Медведев, без обзира на овај мастерс и завршни турнир у Торину нема математичке шансе да га престигне. Тако да ће наш ас по седми пут у каријери дочекати нову годину као првопласирани, једини коме је то пошло за руком.

Нова ставка која у недељном финалу може да га одвоји од осталих у историји је могућност да се домогне свог 37. мастерса и тако се осамостали на вечној листи. Тренутно, бар до недеље увече, Новак Ђоковић и Рафаел Надала имају по 36 освојених мастерс титула. Бројке које дуго неће бити достигнуте.

Следећи на тој листи је Швајцарац Роџер Федерер са 28 титула, а иза њега су Агаси - 17, Мари 14, Сампрaс са 11.

Очекује нас прави спектак пред завршни АТП турнир у Торину. Оба тенисера са много мотива улазе у овај дуел. Иако је финиш сезоне и видан је умор код играча. Ипак, сачували су довољно свежине да публика у Берсију може да ужива у надигравању два велика ривала.

Финале је на програму у недељу од 15.00 часова.

 

 

уторак, 21. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара