Читај ми!

Невакцинисани тенисери морају у карантин на Аустралијен опену

Премијер Аустралије Скот Морисон изјавио је да невакцинисани тенисери могу да уђу у земљу и да се такмиче на Аустралијен опену у јануару – ако прођу обавезни двонедељни карантин.

Морисонови коментари не подударају се са онима које је недавно дао Алекс Хоки, министар за имиграцију, који је прошле седмице рекао да само потпуно вакцинисани тенисери смеју да уђу у земљу.

Ово је добра вест за организаторе првог гренд слема у 2022. години, који желе да се тенисери са такозваним "нејасним статусом" у вези са вакцином такмиче. Пре свега, то се односи на најбољег тенисера света Новака Ђоковића.

"Правила су иста за све. Било да путујете пословно, било да сте студент, премијер или тениски светски број један. Правила карантина су веома јасна", истакао је Морисон.

Држава Викторија, где се одржава Аустралијен опен, вероватно ће наметнути стриктне мере карантина од две седмице.

Премијер државе Викторије Данијел Ендрјуз неколико пута је истакао строго противљење доласку невакцинисаних људи у земљу, али је истакао да је „могуће контролисати ризик" ако федерална влада ипак одлучи да дозволи њихов улазак.

Свака одлука ове врсте непобитно ће бити контроверзна у Викторији, која је издржала шест стриктних локдауна од почетка пандемије.

Сви професионални спортисти у Викторији морају да буду вакцинисани, као и тренери, званичници, чланови медија и остало особље у организацији спортских турнира.

На Аустралијен опену судије, помоћне судије, сакупљачи лоптица и навијачи морају да покажу доказ о вакцинацији, једино су тенисери изузети.

Тренутно је око 70 одсто од 100 најбољих мушких и женских тенисера на планети вакцинисано.  

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво