Читај ми!

Ђоковићев још један корак ка историји и новом рекорду

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић задржао је предност над ривалима и започео 344. седмицу на првом месту АТП ранг-листе. Ђоковић је остао на 11.430 бодова и има округло 1.800 више од другопласираног Данила Медведева из Русије.

Новак је тако направио још један мали, али важан корак ка историји и новом рекорду у "белом спорту", а то је да седми пут у каријери календарску годину завршио као "број 1".

Освајач 20 гренд слемова до сада је то чинио шест пута, колико и легендарни Пит Сампрас, а сигурно је да ће на првој позицији остати најмање до 22. новембра.

До тада има да одигра мастерс у Паризу и Завршни турнир у Торину, што значи да би и пре тог датума могло да буде јасно да ли ће Нову годину седми пут дочекати на светском трону.

Уколико би у томе успео, једино што би му преостало јесте да нападне апсолутни рекорд по броју недеља на првом месту, који држи Немица Штефи Граф (377).

Трећи на листи остао је Грк Стефанос Циципас, четврти је Немац Александар Зверев, Рафаел Надал је и даље пети, испред Андреја Рубљова и Матеа Беретинија.

Норвежанин Каспер Руд бележи најбољи пласман у каријери, тренутно је осми и иза њега су Доминик Тим и Хуберт Хуркач.

Што се тиче српских тенисера, Душан Лајовић је задржао свој пласман и тренутно 33. тенисер света (1.556), Филип Крајиновић је отишао три корака уназад, па је 40. на листи.

Ласло Ђере је остао на 1.137 бодова и заузима 53. место, док Миомир Кецмановић наставља да клизи и сада је 73. са 926 бодова.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара