Читај ми!

Симон после велике борбе и преокрета савладао Ђереа на старту турнира у Москви

Француза Жила Симона савладао је Ласла Ђереа са 2:1 по сетовима 6:7, 7:5, 6:3 и пласирао се у друго коло турнира у Москви. Наредни ривал биће му бољи из дуела у коме се састају Мекдоналд и Нишиока.

Ласло Ђере није оправдао улогу фаворита у дуелу са искусним Симоном. Освојио је први сет, имао је сервис за друфи, самим тим и за меч, али је Францус успео да преокрене освоји други и одлучујући сет, и пласира се у наредну рунду.

У првом сету тенисери су успели да сачувају своје сервисе. Виђене су укупно три брејк прилике, две је пропустио Симон у трећем гему, а једну Ђере у осмом. Сет је решен у тај-брејку.

Први је до мини-брејка стигао Француз, да би Ђере одмах узвратио са два везана одузета сервиса. Потом је био сигуран на свој сервис и тако освојио три сет лопте. Искористио је прву на сервис противника и добио тај-брејк са 7:3.

У другом сету кључан је био трећи гем када је наш тенисер одузео сервис противнику и стекао брејк предности. У петом је Ђере пропустио прилику да дуплира предност. Потом се наш ас концентрисао на свој сервис. Међутим када се очекивало да ће рутински привсти меч крају, у десетом гему када је сервирао за меч Симон прави брејк и продужава меч - 5:5.

Потом је Француз добио и наредна два гема и решио други сет у своју корист - 7:5.

Ђере је успео да се опорави од пропуштеног и у петом гему одлучујућег сета одузео је сервис противнику. Француз је узвратио већ у наредном гему и изједначио на 3:3.

У осмом гему Симон поново долази до брејка и прилике да сервисом реши сет и меч у своју корист. Ђере је покушао да узврати, порпустио је две брејк прилике, противник потом успева да освоји свој сервис гем и стави тачку на овај меч - 6:3.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи