Читај ми!

Да ли ће због обавезне вакцинације Ђоковић бранити титулу на Аустралијан опену

Аустралијска држава Викторија, у којој се налази град Мелбурн, донела је мере да сви спортисти морају бити вакцинисани уколико желе да наставе са тренутним активностима. Тренутно ти прописи не важе за такмичења у крикету и тенису, али према информацијама које стижу из Аустралије, планира се увођење обавезне вакцинације за учеснике Аустралијан опена у јануару. То би могло да значи да ће бити доведен у питање наступ најбољег тенисера света Новака Ђоковића.

Челници Викторије наставили су са ригорозним мерама како би наставили борбу са пандемијом коронавируса и увели обавезну вакцинацију спортиста.

Данијел Ендрјуз, први човек ове аустралијске државе, јавно је поручио да ће сви запослени у професионалном спорту морати да буду вакцинисани најкасније до 26. новембра.

Тренутно су из правила изузети крикеташи и тенисери, али је и из Тениске асоцијације професионалаца (АТП) индиректно потврђено да се планира исто за предстојећи Аустралијан опен.

"Иако прихватамо свачије право избора, такође верујемо да сваки играч има улогу да помогне да већа група достигне безбедан ниво имунитета", рекао је портпарол АТП-ја.

То би умногоме могло утицати на наступ Ђоковића, који би у Мелбурну требало да брани титулу освојену ове године.

Познато је да Новак није вакцинисан и да не жели да жури са том одлуком, али ће се наћи под великим притиском уколико наведено правило буде потврђено.

"Одлуку да ли ћу примити вакцину ћу задржати за себе. Надам се да ћете то поштовати. Не желим да буде етикетиран као за или против вакцине. Драго ми је да играчи имају избор. Ђорђе (брат) ми је рекао да је доста играча примило вакцину", изјавио је својевремено Ђоковић.

Светски "број 1" има историјску прилику да у Мелбурну оствари неколико рекорда - евентуална победа донела би му 10. пехар на Аустралијан опену, а уједно и 21. гренд слем у каријери, чиме би постао најтрофејнији у историји.

Тренутно је изједначен са Роџером Федерером и Рафаелом Надалом са по 20 титула на највећим турнирима.

Аустралијан опен на програму је од 17. до 30. јануара 2022. године.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи