Читај ми!

Историја трајно забележена - опрема Еме Радукану из Њујорка у Тениској кући славних

Након што је постала прва квалификанткиња која је освојила гренд слем титулу, опрема коју је млада британска тенисерка Ема Радукану носила током турнира у Њујорку изложена је у Међународној тениској кући славних.

Тегет сукња и црвени тениски дрес у којем је Ема Радукану исписала историју тениса добили су своје место у Међународној тениској кући славних у Њупорту у Сједињеним Америчким Државама.

"Хвала Еми што је донирала своју упечатљуву опрему нашој колекцији. Част нам је да је прва квалификанткиња која је освојила гренд слем допринела томе да наша поставка буде још атрактивнија", објавила је Кућа славних.

Британска тенисерка је постала прва квалификанткиња у историји тениса која је освојила гренд слем титулу пошто је у финалу овогодишњег Ју-Ес опена победила Канађанку Лејлу Фернандез 2:0 у сетовима.

Радукану је на путу до титуле у Њујорку, рачунајући и квалификације, победила десет противница и ниједној није препустила ни сет.

Пред овогодишњи Ју-Ес опен, била је 150, а пред Вимблдон 338. тенисерка на свету.

Ема је сада 22. друга на WТА листи и очекује се њен повратак на терен, али и објава нове сарадње након што је недавно, само две недеље након великог успеха, отпустила тренера Ендрјуа Ричардсона.

"Тешко је водити такве разгoворе, али потребан ми је неко са више искуства, неко које прошао све ово и ко радио је са играчицама које су биле у ситуацији у којој сам ја сада", објаснила је Радукану своју одлуку.

Британка је са Ричардсоном почела да ради у јулу, после Вимблдона, на којем је показала да није без разлога добила специјалну позивницу организатора у домовини.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи