Читај ми!

И Пилић пустио сузу због Новака

Прослављени тренер Никола Пилић, који је сарађивао са Новаком Ђоковићем, гостовао је у Јутарњем програму и говорио о сада већ историјском финалу Ју-Ес опена. Врло је емотивно говорио о свом некадашњем ученику, а на крају и пустио сузу због његовог пораза.

Прослављени тениски стручњак Никола Пилић, који је Новака још као тинејџера надгледао у својој тениској академији у Немачкој, анализирао је финални меч, приказану игру и све што се дешавало око терена. 

Посебно је истакао велики емотивни притисак под којим је Ђоковић већ десетак година, а посебно на самом турниру због потенцијалног освајања историјског трофеја и колико све то може утицати на његову игру упркос свим његовим сјајним особинама које га одликују.

Говорећи о предстојећим турнирима и шансама да наш прославњени тенисер дође и до 21. титуле, Пилић је истакао уверење да ће се то догодити већ на наредном турниру, Отвореном првенству Аустралије.

"Па нико није освојио девет пута Аустралијан опен, па то је једино Новак урадио. Он се осећа фантастично у Мелбурну и сигурно да ако се буде осећао добро да ће освојити десети. Ја сам сигуран да су амбиције Новака велике. Млађи је од Надала и Федерера и сигуран сам да ће пре или касније он освојити 21. титулу. Али, само да вам кажем, то није битно. Оног момента када је Ђоковић освојио Вимблдон, ставио сам све на сто и дошао до тога да је у пет различитих компонената најбољи на свету", рекао је Пилић.

Прослављени тренер је посебно истакао да је, без обзира на број освојених титула, Новак за њега остаје најбољи на свету.

"Нећу бити субјективан, Новак је за мене најбољи свих времена. Новаче, главу горе, и мени је тешко", кроз сузе је нa крају рекао Пилић.

Некадашњи славни играч, а сада тениски тренер веома је емотивно говорио о поразу свог некадашњег ученика и на крају није одолео емоцијама, па је и он пустио сузу због пропуштене историјске прилике.

А једна од одлика спорта су и бурне емоције – у победи и поразу. И није тачно што кажу да велики не плачу...