Читај ми!

Данил Медведев и радост "мртве рибе"

Данил Медведев је освојио свој први гренд слем у каријери, а онда је наставио низ преседана па је ту победу – прославио. Тенисер који је познат по томе што не изражава емоције на терену одлучио је да највећи трофеј свог живота овековечи прославом коју је "скинуо" из видео-игре са фудбалском тематиком.

Руски тенисер је раније рекао како прослављање и јавно показивање емоција на спортском борилишту "нису његова ствар". Најемотивнији је био када је, освојивши завршни АТП турнир, слегао раменима.

Али други играч света, након што је савладао првог рекета света без изгубљеног сета на Флешинг Медоузу, одлучио је да уради нешто другачије.

Након што је освојио одлучујући поен, скочио је и опружио се на поду – што је референца на, онима који се тиме баве, јако добро познату прославу "пад цигле или мртву рибу" у ФИФА франшизи фудбалских симулација.

"Само ће легенде разумети, оно што сам урадио јесте L2+left (комбинација притиснутих дугмића на џојстику приликом изведбе описаног покрета)", објаснио је Медведев њујоршкој публици после меча.

Открио је да је прославу осмислио једне ноћи током такмичења, када је имао проблем да заспи.

"Не прославити би било превише досадно, јер то радим стално. Желим да урадим нешто, али нешто посебно. Није лако известо ово на тврдој подлози, мало сам се и озледио, али сам заиста срећан како је испало", рекао је Медведев.

Ђоковић је имао специфичан однос са публиком у Њујорку, који је у овом финалу добио једну сасвим другу димензију.

Али слично искуство има и Медведев, који је, на свом путу ка финалу 2019. године, често играо са трибинама против себе. Чак је и пантомимом показивао како му њихови негативни покличи дају снагу.

Међутим, када је у финалу против Рафаела Надала успео да се врати после два сета заостатка (Шпанац славио у пет сетова), одједном је придобио наклоност трибина, исказану у неколико дужих овација на ногама, на шта је и после овог финала подсетио у свом говору.

"Желим да вам се захвалим још једном. Овога пута сте можда били мало више уз Новака, што је разумљиво, али никада нећу заборавити колико сте ми снаге давали".

Медведев је први Рус од Марије Шарапове који је освојио Ју Ес опен. Она је титулу освојила 2006. године.

Он је и први тенисер од Надала 2010. године који је изгубио само један сет на турниру.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара