Читај ми!

Ђоковић креће по Свети грал

Најбољи тенисер данашњице почиње наступ на овогодишњем Ју-Ес опену дуелом са младим Данцем Холгером Рунеом. Ђоковић има прилику да испише нове странице историје у Њујорку и постане други човек у Опен ери који ће дохватити "Свети грал", односно комплетирати гренд слем у једној сезони. Такође, титулом би се издвојио испред Роџера Федерера и Рафаела Надала, пошто тренутно сва тројица имају по 20 пехара са највећих турнира. Ђоковић и Руне састају се од један сат после поноћи по средњоевропском времену.

Новак је стигао у "велику јабуку" након месец дана одмора после Олимпијских игара и спреман је за напад на нову титулу.

После освајања Аустралијан опена, Ролан Гароса и Вимблдона, има прилику да учини оно што је пошло за руком једино легендарном Роду Лејверу 1969. године.

Због тога многи тениски стручњаци овогодишњи Ју-Ес опен описују као најважнији у каријери Новака Ђоковића, док се за одсуство Федерера и Надала не може рећи да је толика предност каква се на први поглед чини.

Светски "број 1" пехар на Флешинг Меодузу је освајао три пута (2011, 2015. и 2018), док ће поход на четврти трофеј кренути од младог Данца Холгера Рунеа.

Руне је некадашњи најбољи јуниор планете, тренутно је на 145. позицији на АТП ранг-листи иако има само 17 година. Ове сезоне је постао професионалац и већ је на прагу топ 100, што довољно говори о његовом квалитету.

Србин и Данац се до сада никада нису састајали. Тренирали су неколико пута, а посебно је била занимљива ситуација из марта, када је поруком на Истаграму питао Ђоковића да тренирају заједно.

Уколико тријумфује, Новак ће у другој рунди играти са победником меча Талон Грикспор – Јан-Ленард Штруф.

На терену ће се наћи и Ласло Ђере, који од 17 часова има тежак посао против домаћег представника Дениса Кудле.

Ју-Ес опен почео је у понедељак и траје до 12. септембра, а игра се за наградни фонд од 57.500.000 долара.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво