Читај ми!

Ђоковић почео потеру за Штефи Граф, а Медведев за њим

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић започео је 334. седмицу на врху АТП ранг-листе и кренуо у потеру за једним од ретких рекорда који му недостају. Ђоковић, који паузира од Олимпијских игара у Токију, и даље има 12.113 бодова и пред њим је још један велики тениски подвиг.

Прошлог понедељка прескочио је легендарну Мартину Навратилову на вечној листи светских "бројева 1" у обе конкуренције, па је сада остала само Штефи Граф.

Некадашња немачка шампионка је 377 недеља била најбоља на свету, што значи да Новаку недостаје мање од годину дана да би је претекао.

Међутим, неће имати лак посао пошто је Данил Медведев кренуо у потеру за њим и додатно смањио разлику. Други играч планете је титулом на мастерсу у Торонту зарадио 400 бодова и сада има 10.620.

Рус заостаје нешто мање од 1.500 бодова и велика борба за светски трон водиће се до краја сезоне.

На трећој позицији је Стефанос Циципас који се "одлепио" од Рафаела Надала, док је Александер Зверев остао петопласирани.

Топ 10 комплетирају Доминик Тим, Андреј Рубљов, Матео Беретини, Роџер Федерер и Денис Шаповалов.

Што се осталих српских тенисера тиче, Филип Крајиновић је задржао 33. позицију са 1.724 бода, док је Душан Лајовић добрим играма у Торонту зарадио напредак од три места – сада је 41. играч света (1.565). Ласло Ђере је 11 позиција слабије пласиран, док је Миомир Кецмановић 58. са 1.142 бода. 

среда, 08. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара