Читај ми!

Ђоковић уједињује будуће шампионе

Фондација "Новак Ђоковић" је на теренима "Тениског центра Новак" донирала водећим клубовима у Србији тениске лоптице за њихове најмлађе чланове и организовала им јавни час тениса у оквиру активности јединственог програма фондације – "Путем шампиона".

Додела лоптица клубовима у Србији – планирана да буде проширена у наредном периоду и на оне из региона – заокружује кампању која има за циљ да инспирише будуће шампионе да се боре за своје снове и да кроз игру истрају у својим циљевима – и зближи децу са ових простора кроз спорт и здрав начин живота.

Важност бављења спортом један је од кључних мотива мисије Новака Ђоковића и фондације – као подстицај младим људима да верују у себе и активно се приклоне вредностима које славе труд, рад, креативност, заједништво, сарадњу, фер-плеј и толеранцију.

"Пресрећни смо и поносни што смо испред Фондације 'Новак Ђоковић' и програма 'Путем шампиона' уручили донацију дечијих тениских лоптица за тениске клубове у Србији који активно раде на омасовљењу тениса и који су својим квалитетним радом са најмлађим категоријама потврдили да се налазе на једином правом путу шампиона који кроз игру води до успеха. Проширење пројекта донације и на реномиране клубове из региона изражава и Новакова лична искуства и уверења да спорт повезује људе, брише препреке и границе – и нераскидиво их зближава у један победнички тим на свим светским меридијанима, било да се они налазе у нашем делу света или – као Новак тренутно – у Токију!", истакла је Ана Јовановић, менаџерка и ауторка пројекта "Путем шампиона" и бивша репрезентативка наше земље у тенису.

Јавни час тениса окупио је преко 30 деце узраста од 6 до 12 година, настајућих асова њима омиљеног спорта, која су уживала у приказивању својих тениских врлина, стицању нових знања од реномираних тренера "Тениског центра Новак" – и послала поруку љубави и подршке најбољем играчу света – у захвалност актуелном шампиону од будућих шампиона.

Програм "Путем шампиона" Фондације "Новак Ђоковић", успешно представљен у част Међународног дана спорта ове године – јединствен је по томе што пружа важну подршку родитељима будућих спортиста у виду едукативног програма и шире помоћи у њиховом оснаживању у овој посебно захтевној улози.

Препознат и подржан од стране све већег броја еминентних стручњака из области спорта, спортске психологије и здравља – овај пројекат ће наставити да на овај и друге начине унапређује развој екосистема бављења спортом од најмлађег узраста, и да важан подстрек родитељима у праћењу првих спортских корака кроз игру, на путу среће, испуњености и успеха својих малишана.