Читај ми!

Ђоковић ускоро обара и рекорд Навратилове, Крајиновић опет други рекет Србије

Најбољи тенисер данашњице Новак Ђоковић започео је 330. седмицу на првом месту АТП ранг-листе, чиме је наставио да се приближава још једном рекорду. Ђоковић је сачувао бодове освојене на недавно завршеном Вимблдону и ускоро ће на вечној листи светских "бројева 1" прескочити и Мартину Навратилову.

Новак има 12.113 бодова и убедљиво води испред другопласираног Данила Медведева (10.370), а одавно је познато да је нови рекордер по броју седмица на првом месту у мушком тенису.

Међутим, има прилику да постави нове стандарде када су обе конкуренције у питању, пошто су испред њега остале само Мартина Навратилова и Штефи Граф.

Чувена Чехиња је током своје доминације седамдесетих и осамдесетих година прошлог века провела 332 недеље као најбоља на свету, али је извесно да ће је српски ас претећи. Ђоковић ће сигурно први остати још три седмице и испред њега ће остати само легендарна Немица.

Штефи Граф убедљиво води у овом параметру јер је 377 недеља провела као најбоља тенисерка света, али неће бити изненађење уколико и њу Новак претекне следеће године.

После Медведева, на трећој позицији остао је Рафаел Надал, који је могао да склизне и на четврто да је Стефанос Циципас освојио турнир у Хамбургу. Грк заостаје 240 бодова за Шпанцем, док првих 10 комплетирају Александер Зверев, Доминик Тим, Андреј Рубљов, Матео Беретини, Роџер Федерер и Денис Шаповалов.

Што се осталих српских играча тиче, Филип Крајиновић је, захваљујући сјајном наступу у Хамбургу, поново други рекет Србије. Крајиновић је елиминисао управо Циципаса у Немачкој и дошао до финала – није успео да освоји прву титулу, али је напредовао за 10 позиција и сада је 34. на АТП ранг-листи.

Има 1.724 бода и девет места је боље рангиран од Душана Лајовића (1.450).

Миомир Кецмановић, који ће уз Ђоковића представљати Србију на Олимпијским играма у Токију, заузима 50. место са 1.450 бодова, док је Ласло Ђере направио помак и сада је два степеника испод Кецмановића.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво