Читај ми!

Барти после маратона надиграла Плишкову и освојила Вимблдон

Аустралијанка Ешли Барти савладала је Чехињу Каролину Плишкову са 2:1 по сетовима 6:3, 6:7, 6:3. Барти је тако стигла до прве титуле у Лондону.

Први фаворит турнира и прва играчица света оправдала је ту улогу. После велике борбе у три сета успела је да надигра одличну Чехињу. Први сет Аустралијанка је лако решила у своју корист. Други је, после велике борбе и преокрета добила Плишкова у тај-брејку. У одлучујућем сету Барти је била боља и заслужено је стигла до титуле.

Силовит старт Бартијеве, прва три гема освојила је без изгубљеног поена, а са још једним брејком стигла је до великих 4:0 у првом сету. Плишкова је некако успела да одговори. Вратила је један брејк, али никако није успевала да задржи свој сервис. Новим брејком Барти је повела са 5:1.

Плишкова је узвратила освојила је наредна два гема и пришла на 5:3. Ипак, Аустралијанка је задржала свој сервис и решила први сет - 6:3.

Велика борба у другом сету. Поново је Барти прва стигла до брејка предности. Међутим, у шестом гему Плишкова одузма сервис противници, потом је била сигурна на свој и прешла у вођство 4:3.

У једанаестом гему Плишкова је на свој сервис испустила 40:0, Барти је стрпљивом игром преокренула и одузела јој сервис.

Када се очекивало да Аустралијанка сервисом овери победу уследио је преокрет. Плишкова успева да продужи меч, одузела је сервис Бартијевој и увела сет у тај-брејк. Чехиња је била убедљива и добила овај период са 7:4.

У одлучујућем сету Барти је на старту стекла брејк предности и брзо повела са 3:0. Плишкова је покушала да узврати, али није искористила своје шансе. Стечену предност Аустралијанка је задржала до краја сета - 6:3.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво