Читај ми!

Ђоковић после велике борбе надиграо Шаповалова и пласирао се у финале Вимблдона

Новак Ђоковић је савладао Дениса Шаповалова са 3:0, по сетовима 7:6, 7:5, 7:5, и пласирао се у финале Вимблдона. Противник у финалу биће му Италијан Матео Беретини. Новак ће имати прилику да освоји свој 20. гренд слем и изједначи се на вечној листи са Федерером и Надалом. Финале је на програму у недељу од 15.00, директан пренос РТС1.

Велика борба, сјајан тенис. Публика је уживала, видели смо све што тенис чини невероватним. Прегршт немогућих потеза, снажних сервиса, много трчања, стизања, наравно и грешака. Новак је успео да се избори са фантастичним сервисом противника, који је већину гемова решио без изгубљеног поена. Ипак, Ђоковић је чекао и дочекао своје шансе, искористио их је и стигао до тријумфа и пласмана у финале. Нашем тенисеру је ово седмо финале Вимблдона, а 30. гренд слем финале.

Шаповалов је од самог старта показао да ће скупо "продати своју кожу". Сјајно је сервирао и претио на сервис нашег тенисера. Новак је имао проблема са првим сервисом, што је резултирало брејком Канађанина.

Како је сет одмицао, наш тенисер је бивао све сигурнији. Вратио му се први сервис, и почео је да прети када би Денис сервирао. Последњу прилику, када је Шаповалов сервирао за сет, наш тенисер користи и враћа брејк. Сет је решен у тај-брејку. У овом периоду Новак је био концентрисанији и лако добија са 7:3.

У другом сету Шаповалов је редом добијао сервисе без изгубљеног поена. Новак је имао проблема на свој сервис, али није дозволио противнику да реализује брејк прилике. Своју једину шансу Ђоковић је искористио и повео са 6:5. Потом је био сигуран на свој сервис и тако решио други сет – 7:5.

Наставио је Канађанин са одличним сервисима и у трећем сету. Новак је на старту имао проблема са сервисом, али је успео да спасе три брејк прилике. Запретио је и Ђоковић, али је Шаповалов успео да се извуче и не дозволи брејк. Такође, и он је спасао три брејк лопте.

Уследио је период игре у коме је Новак лако освајао своје сервисе и константно претио на противников. Пропустио је још две брејк прилике у седмом гему.

Као и у другом сету, кључан је био 11. гем, када је Новак успео да одузме сервис противнику, а потом на свој сервис стави тачку на сет и меч – 7:5.

Овако је протекао меч. 

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво