Читај ми!

На Вимблдону мук – Хуркач избацио Федерера у четвртфиналу!

Пољски тенисер Хуберт Хуркач наставио је бајку на Вимблдону и пласирао се у полуфинале и то ни мање ни више него победом над Роџером Федерером. Хуркач је после Данила Медведева направио још једно изненађење и елиминисао осмоструког шампиона, резултатом 6:3, 7:6 (7-4), 6:0, пласиравши се тако у своје прво гренд слем полуфинале. Тамо ће играти са Матеом Беретинијем који је у четири сета елиминисао Феликса Оже-Алијасима.

На Централном терену Ол Ингланд клуба завладао је мук јер је 24-годишњак из Вроцлава савладао фаворита британске публике и онемогућио га да се пласира у 14. полуфинале на травнатом гренд слему.

Швајцарац је после тешког првог кола дизао форму и чинило се да је спреман да стигне до саме завршнице, али му се на путу нашао изузетно расположени Хуркач.

Момак који је у Мајамију освојио први мастерс до наступа на Вимблдону остварио је само један тријумф, међутим, то му није сметало да веже две највеће победе у каријери.

Прво је после маратона био бољи од Медведева, да би дан касније играо као у трансу и користио сваку Роџерову грешку.

Од самог старта меча било је јасно да освајач 20 гренд слемова није био на свом нивоу. У четвртом гему је спасао три брејк лопте, али код следећег сервис-гема није имао шансе. Одиграо је катастрофално и нашао се у заостатку.

Пољак му је одузео сервис и то му је било довољно да поведе 1-0.

Почетком другог се ситуација на терену променила – Роџер је тај део игре отворио брејком, повео са 3:0 и чинило се да може да се врати. Десило се потпуно супротно, пошто је Хуберт изједначио, изборио тај-брејк, а онда и добијањем другог сета преломио победника.

Федерер као да није постојао у трећем и Хуркач га је са "нулом" почистио за мање од сат и 50 минута игре.

"Сањао сам да играм против њега. Невероватно је што сам га победио овде, посебно због свега што је урадио овде", изјавио је Хуркач.

Он ће се у борби за финале борити са Матеом Беретинијем, који је елиминисао Феликса Оже-Алијасима, резултатом 6:3, 5:7, 7:5, 6:3.

У другом полуфиналу састају се Новак Ђоковић и Денис Шаповалов.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи