Читај ми!

Знамо шта је било када је из Београда кренуо у Париз, а сада је Новак најавио поход и на Вимблдон

Пре нешто мање од месец дана Новак Ђоковић је освојио АТП турнир у Београду и на церемонији доделе пехара најавио поход на трофеј Ролан Гароса. Две недеље касније најбољи тенисер данашњице тријумфовао је у Паризу и постао први играч који је сваки од гренд слемова освојио најмање по два пута.

Ђоковић је у полуфиналу савладао владара тог турнира Рафаела Надала, а потом у финалу преокренуо против Стефаноса Циципаса меч у којем је имао два сета заостатка.

Дошао је до другог од четири највећа пехара у сезони и сада има јединствену прилику да комплетира "златни слем" – следећи циљ је Вимблдон.

"Играћу Вимблдон сада и надам се да ћу поново моћи да се домогнем пехара", рекао је Ђоковић на Мајорки где наступима у дублу бруси форму за такмичење у Лондону.

"У 2018. и 2019. сам побеђивао на турниру, прошле године Вимблдон није одржан, па се надам да могу да наставим ту серију."

Он је потом објаснио и колико је тешко доћи до једног тако важног трофеја.

"Осећам се добро на трави, мислим да сам током година много напредовао у игри на тој подлози. Сваки гренд слем је попут Монт Евереста за сваког тенисера", закључио је Ђоковић.

Вимблдон почиње у понедељак и траје до 11. јула, игра се за наградни фонд 35.016.000 фунти, а директне преносе из Лондона моћи ћете да пратите на програмима РТС-а.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво