Читај ми!

Половичан успех српских тенисера у квалификацијама за Вимблдон

Српски представници имали су половичан учинак у првом колу квалификација за предстојећи Вимблдон. У другу рунду пласирали су се Виктор Троицки и Никола Милојевић, док су такмичење завршили Данило Петровић и Наталија Костић.

Троицки је савладао Американца Кристофера Јубенкса, резултатом 6:4, 6:7 (6-8), 7:5 и наставио пут на последњем такмичењу у професионалној каријери.

Након релативно лаког првог сета Виктор је други почео са брејком, али је Јубенкс успео да се врати у меч, па да у тај-брејку спаси меч лопту и од 5:6 дође до 8:6.

Српски тенисер је у првом делу трећег сета спасао чак пет лопти, а онда у самој завршници дошао до меч лопте на ритерну коју је искористио.

Његов противник у другом колу квалификација за Вимблдон биће још један Американац, Брендон Накашима.

Милојевић је победио Лукаша Лацка (6:4, 6:4).

Тренутно 146. тенисер планете је направио брејк у петом гему првог сета, а онда у последњем, када је сервирао за вођство, спасао две брејк лопте. Словак је боље почео други сет и повео са 3:0, али је у наредних седам гемова чак шест пута бољи био Србин.

Милојевића сада очекује дуел са Чехом Зденеком Коларом.

Петровић, 164. тенисер света, изгубио је са 7:5, 7:6 (8-6) од деветнаестогодишњег Британца Феликса Џила, тренутно 987. играча света.

Данило је у првом сету успео да се врати након што је губио 4:0, односно са два брејка, али не и да дође до потпуног преокрета. У другом сету је Џил поново водио, овог пута са 5:3, али се Петровић вратио и дошао до тај-брејка из којег, нажалост, није изашао као победник.

Џилов наредни противник биће Аустралијанац Марк Полманс.

Баш као ни Петровић, Наталија Костић није имала шансе против Медисон Инглис – Аустралијанка је славила победу 6:2, 6:1.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи