Читај ми!

Медији: "Митски Ђоковић", "Спектакуларни преокрет"...

Тријумф најбољег тенисера света Новака Ђоковић на Ролан Гаросу једна је од најважнијх вести у светским и регионалним медијима. Сви истичу како је до титуле дошао после спектакуларног преокрета и наводе поређења са Рафаелом Надалом и Роџером Федерером.

Ђоковић је освојио је титулу у Паризу пошто је у финалу после преокрета победио Грка Стефаноса Циципаса 6:7, 2:6, 6:3 ,6:2, 6:4, што му је 19. грен слем титуле у каријери, друга у Паризу.

Ђоковић је тако пришао на само један грен слем трофеј Роџеру Федереру и Рафеалу Надалу, који имају по 20, а уједно је постао и први тенисер у опен ери са најмање две титуле на сваком од четири грен слем тутнира.

Британски ББЦ пише да је "Ђоковић преживео Циципаса за 19. грен слем у каријери", а о Новаком повратку у финалу Њујорк тајмс извештава под насловом "Новак Ђоковић освојио Френч опен", уз подсећање да је узео три узастопна сета Циципасу и да је освојио другу грен слем титулу ове године.

Гардијан доноси наслов "Ђоковић победио Циципаса и освојио Ролан Гарос - то се десило".

"Ђоковић освојио Ролан Гарос после спектаклураног повратка против Циципаса", наслов је шпанске Марке, док Ас пише да је "Ђоковић на једну грен слем титулу од Надала и Федерера и да би већ на Вимблдону могао да се изједначи са њима".

Француски Екип доноси текст под насловом "Митски Ђоковић" у ком пише о томе да је од заостатка од 0:2 у сетовима дошао до заостатка од једне грен слем титуле у односу на Надала и Федерера.

Хвратски Индекс такође пише о спектаклурном преокрету, као и портал Клиx.ба.

Дневни аваз је вест о победи насловио са "Новак Ђоковић је најбољи, нестваран преокрет за нови трофеј", а подгоричке вести преносе да је "Грандиозни Новак Ђоковић освојио Париз и 19. грен слем".

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво