Читај ми!

Барбора Крејчикова је шампионка Ролан Гароса!

Чешка тенисерка Барбора Крејчикова је нова шампионка Ролан Гароса! Крејчикова је направила највећи успех у досадашњој каријери и стигла до првог гренд слем трофеја у сингл конкуренцији. Она је у великом финалу на стадиону "Филип Шатрије" савладала Анастасију Пављученкову из Русије, резултатом 6:1, 2:6, 6:4.

У једном од најнеобичнијих финала Ролан Гароса у 21. веку боље се снашла Чехиња и остварила велики успех.

За титулу су се бориле 32. и 33. играчица на ВТА ранг-листи, а несвакидашње околности комплетирала су прва два сета која су била готово пресликана, само су улоге биле обрнуте.

У првом је Пављученкова боље кренула, направила брејк, али је онда Барбора фуриозно одговорила и направила серију од шест гемова. Решила је први сет за само пола сата и чинило се да нас чека брзи крај.

Међутим, Рускиња је идентично одговорила и уз два изгубљена гема изборила одлучујући сет.

На њену жалост, доживела је повреду бутног мишића леве ноге у финишу, која је, испоставиће се, била таква да није могла да пружи максимум.

Борила се Анастасија до краја, али је у финишу успела и Крејчикова је изашла као победница.

"Једноставно, много сам срећна. Тешко је срочити у речи све што сада осећам. Не могу да поверујем да сам гренд слем шампионка", изјавила је Крејчикова.

Она је тријумф посветила и преминулој Јани Новотној.

"Надам се да ме гледа и да је срећна. Имала сам прилике да је упознам, била је сјајна особа. Надам се да је поносна на мене."

Крејчикова има прилику да освоји и дуплу круну јер ће, заједно са Катерином Синијаковом, у недељу играти финале у дубл конкуренцији.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво