Читај ми!

Крејчикова освојила Ролан Гарос

Чешка тенисерка Барбора Крејчикова је нова шампионка Ролан Гароса! Крејчикова је направила највећи успех у досадашњој каријери и стигла до првог гренд слем трофеја у сингл конкуренцији. Она је у великом финалу на стадиону "Филип Шатрије" савладала Анастасију Пављученкову из Русије, резултатом 6:1, 2:6, 6:4.

6:1, 2:6, 6:4 – Крај меча! Крејчикова освојила Ролан Гарос!

6:1, 2:6, 4:3 – Нови брејк за Крејчикову!

Полако попушта Пављученкова и то је Крејчикова одмах искористила. Била је агресивна у тренуцима када су сервиси били слабији и отварала терен за винере. Са "нулом" је направила брејк и повела 6:1, 2:6, 4:3.

6:1, 2:6, 2:2 – Рускиња одмах до рибрејка

Не да се Анастасија. Три брза поена, па онда храбар форхенд по дијагонали за рибрејк и изједначење у гемовима у одлучујућем сету.

6:1, 2:6, 2:1 – Крејчикова прва прави брејк у трећем сету!

Коначно је Чехињи прорадио бекхенд, који се потпуно "угасио" у другом сету. Прво винер по паралели, а онда и добра дијагонала. Вратила се рецепту званом дроп-шот и дошла до две брејк прилике, а већ код прве је Пављученкова направила дуплу сервис грешку, прву у мечу – 6:1, 2:6, 2:1.

6:1, 2:6, 1:1 – Миран почетак одлучујућег сета

Веома важан период меча, али за сада нема превише узбуђења. Обе играчице успевају да добију уводни гем у одлучујућем сету и драма се тек очекује.

6:1, 2:6 – Пављученкова изједначила у сетовима!

Успела је руска играчица да дође до новог брејка и изједначења у сетовима, иако осећа последице повреде. Смета јој бол у левој нози, али ће имати времена да сачека да почну да делују лекови против болова јер је изједначила на 6:1, 2:6.

Пављученкова затражила медицински тајм-аут

Налет 32. играчице на ВТА ранг-листи прекинула је и повреда, осетила је Пављученкова бол у левом бутном мишићу и у паузи између седмог и осмог гема добила је помоћ физиотерапеута.

6:1, 2:5 – Крејчикова враћа један брејк

Много грешака на обе стране, Анастасија се још једном извлачи из неугодне ситуације (0:30) и долази до сет лопте. Али сада она прави неколико грешака у низу, то користи Крејчикова и враћа један брејк у другом сету.

6:1, 1:5 – Нови брејк Пављученкове, изједначење је близу

Готово пресликан први сет, само су сада улоге обрнуте – Пављученкова доминира, док Крејчикова не успева да погоди ништа. Нове две брејк лопте је добила Рускиња, али је код обе направила грешке из ритерна. Потом четрвта дупла сервис грешка за трећу и брејк је морао да се деси – 6:1, 1:5.

6:1, 0:2 – Пављученкова узвраћа и прави брејк

Сјајан одговор имала је Рускиња на губитак првог сета и велику серију ривалке. Ишчупала је први гем, а онда силовито дошла до брејка. Сада је њен бекхенд профункционисао, паралеле и дроп-шотови, па је резултат 6:1, 0:2.

6:1 – Крејчикова добила први сет!

Незаустављива је Барбора Крејчикова у овим тренуцима. Почела је са две грешке, али је онда одсервирала сјајно и без проблема се извукла. За само пола сата освојила је први сет резултатом 6:1.

5:1 – Нови брејк за Чехињу

Тренутно на терену постоји само једна девојка. Не успева Анастасија да парира и грешкама омогућава још један брејк противници, којој сада недостаје само гем да стави први сет у џеп.

4:1 – Крејчикова наставила серију

Много боље је Барбора заиграла од тренутка када је вратила брејк. Бекхенд јој функционише сјајно, а дроп-шотовима држи ривалку у неизвесности. Диктира ритам и продужава серију на још три гема за велико вођство од 4:1.

1:1 – Крејчикова одмах до рибрејка

Много боље је Чехиња одиграла него у првом гему, али јој је помогла и Рускиња. Очигледно је да важност меча и притисак утичу на обе играчице. На крају, Крејчикова одиграва фантастичан лоб из дефанзиве, Пављученкова је чекала аут, али је лоптица пала на саму линију за 1:1.

0:1 – Пављученкова почела меч брејком

Много је била нервозна Крејчикова на старту, направила је две брзе грешке, а онда и двоструку из сервиса. Успела је да узме само један поен и поклони ривалки брејк на старту. Пављученкова води 0:1.

Почео финални меч Крејчикове и Пављученкове