Читај ми!

Свет одушевљен Ђоковићевом победом: Епски меч, не може боље од овога

Медији широм света не штеде епитете на рачун Новака Ђоковића, Рафаела Надала и тениса какав су у петак играли – "епски", "историјски", "спектакуларан"...

Новинари шпанских медија нису много пута били у прилици да извештавају о Надаловим поразима на Ролан Гаросу. Сви истичу да му је ово тек трећи у 108 мечева на париској шљаци.

Поред Швеђанина Робина Содерлинга, који је 2009. године направио велико изненађење, Ђоковић је једини који је два пута спречио Надала да освоји "Куп мускетара".

"Рафу Надала са трона скинуо Ђоковић у мечу за историју", наслов је извештаја Мундо депортива, у којем је меч окарактерисан и као "спектакуларан".

Иако Ђоковића до освајања 19. гренд слема у каријери чека још једна препрека, мадридска Марка видела је полуфинале као "детронизацију Надала на шљаци".

"Надал рекао збогом Паризу", констатује реномирани Ас у наслову извештаја са полуфинала.

Британски Гардијан пише о "епском мечу", а новинар Би-Би-Сија сматра да је ово био један од најбољих мечева на шљаци свих времена.

Амерички Си-Ен-Ен на свом интернет порталу каже да је свет у петак гледао прави тениски класик.

Подсећају да је Ђоковић први који је победио Надала у полуфиналу Ролан Гароса и први којем је то пошло за руком након што је изгубио први сет.

"Да ли ми тенисери играмо исти спорт као ова двојица?"

Много занимљивих реакција на полуфинали окршај у Паризу дошло је и од других тенисера – бивших, а и активних који нису крили дивљење према својим колегама.

Некадашњи број један на АТП листи Енди Родик написао је на Твитеру да је меч Ђоковића и Надала један од најбољих које је гледао.

"Не можете играти боље на шљаци од овога. Чисто савршенство", констатовао је Британац Енди Мари, који је често и на терену могао да се увери како играју Ђоковић и Надал.

Хуана Мартина дел Потра повреде су спречиле да се и сам умеша у борбу за титулу у Паризу, али су га Ђоковић и Надал очигледно веома инспирисали: "Изврсан меч. Невероватно је како су одиграли. Сањам да се поново сретнемо."

Можда је ипак све виђено у петак својим питањем најбоље сумирао Дијего Шварцман, којег је Надал победио пре пораза од Ђоковића: "Да ли ми тенисери играмо исти спорт као ова двојица?"

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво