Читај ми!

Полуфинални ролекостер у Паризу, Циципас у првом гренд слем финалу!

Грчки тенисер Стефанос Циципас пласирао се у своје прво гренд слем финале и играће за титулу на овогодишњем Ролан Гаросу. Циципас је до највећег успеха у каријери стигао победивши Александра Зверева у полуфиналу после велике борбе, резултатом 6:3, 6:3, 4:6, 4:6, 6:3. Противник петом играчу света у финалу биће бољи из меча Новака Ђоковића и Рафаела Надала.

Циципас је потврдио да је уз двојицу најбољих на свету био главни фаворит да стигне до завршнице турнира, али то није учинио на импресиван начин.

Тренутно пети играч на АТП ранг-листи имао је предност од два сета, испустио велико вођство и у једном тренутку био "на конопцима", али је успео да остане довољно чврст и издржи до краја.

Већ на старту меча је одузео сервис ривалу и ту предност, упркос нешто пасивнијој игри, задржао у првих пола сата. На почетку другог се враћао из резултатског минуса, иако је у тим тренуцима имао само један винер и чак 17 неизнуђених грешака.

Дошао је после сат и по до 2-0 и чинило се да ћемо брзо гледати Ђоковића и Надала.

Међутим, десило се потпуно супротно – Зверев је још једном направио брејк и повео, али је сада успео да сачува вођство. Одлично је сервирао и "моментум" је полако прешао на његову страну.

Добио је трећи сет, а онда и у првом гему четвртог направио брејк. Тиме је утабана стаза да се, нешто касније, оде и у пети, одлучујући део игре.

Могао је сценарио да буде сличан, пошто је Саша, захваљујући грешкама Циципаса, нашао у ситуацији да га опет брејкне. Имао је три узастопне брејк прилике, али их није искористио.

Стефанос је одиграо храбро и извукао се, а то је, испоставиће се, био пресудан тренутак у читавом мечу. Нешто касније је одузео сервис Немцу, овај је почео да пада и Циципас је завршио посао након нешто више од три и по сата.

Ролан Гарос се игра за наградни фонд од 35.350.000 евра, а титулу брани Рафаел Надал.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи