Читај ми!

Сакари и Крејчикова приредиле изненађења за пласман у полуфинале Париза

Гркиња Марија Сакари и Чехиња Барбора Крејчикова у данашњим мечевима начиниле су највећи успех у досадашњој каријери и бориће се за пласман у финале турнира на Ролан Гаросу. У необично драматичним мечевима Крејчикова је надиграла Американку Коко Гоф са 7:6/8:6/, 6:3, а Сакари је елиминисала актуелну шампионку Париза Пољакињу Игу Швјонтек са 6:4, 6:4.

Гркиња Марија Сакари, тренутно 18. тенисерка света, надиграла је актуелну шампионку Игу Швјонтек са 6:4, 6:4 после 91 минута игре и постигла највећи успех у досадашњој каријери.

Пољакиња је током меча имала проблема и са повредом, па је после 0:2 у другом сету затражила медицински тајм-аут и на терен се вратила са завијеном бутином.

Потом је успевала да добије гемове на свој сервис, али је то било све па је Сакари стигла до три меч лопте и искористила последњу од њих, поставши тако прва Гркиња у полуфиналу Ролан Гароса.

Меч Чехиње Барборе Крејчикове и Американке Коко Гоф имао је знатно више обрта и неизвесности.

Америчка тенисерка је у првом сету водила са 3:0, па са 5:3 и мала три сет лопте, али је упорна Крејчикова успела да сет уведе у тај брејк који осваја са 8:6 за вођство у мечу.

У наставку Чехиња осваја серију гемова за предност од 5:0, али 17-годишња Американка Коко Гоф узвраћа са три добијена гема али не и да се потпуно врати у меч, па Крејчикова осваја меч за пласман у полуфинале.

Сакари и Крејчикова су тако оствариле највеће успехе у досадашњој каријери и састаће се у дуелу за пласман у финале турнира у Паризу.

Интересантно је да се у другом полуфиналу такође састају две дебитанткиње Тамара Зиданшек из Словеније и Рускиња Анастасија Пављученкова.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво