Читај ми!

Словенка Тамара Зиданшек надиграла и Бардосу за полуфинале

Словеначка тенисерка Тамара Зиданшек је надиграла и Шпањолку Паулу Бардосу са 2:1 (7:5, 4:6, 8:6) и приредила ново изненађење у врло равноправном и до краја неизвесном четвртфиналном мечу на турниру Ролан Гарос. У својој првој борби за пласман у финале гренд слем турнира Тамара Зиданшек ће се срести са победницом из дуела Елене Рибакине и Анастасије Пављученкове.

Иако није најбоље ушла у меч Словенка Тамара Зиданшек, која се први пут у каријери пласирала међу осам најбољих тенисерки на гренд слем турниру, успела је да се после два изгубљена сервис гема врати у игру и после преокрета освоји први сет са 7:5 наговестивши да може приредити ново изненађење у дуелу са знатно боље пласираном Паулом Бадосом.

Шпанска тенисерка, која је тренутно 35. на листи, ипак успева да се врати у меч током другог сета који такође после неколико обрта у финишу осваја са 6:4 чиме дуел уводи у трећи одлучујући сет.

На самом старту Словенка губи први сервис гем али успева да дође до рибрејка да другом сервис гему Бардосе, па се равноправан дуел одвијао до самог финиша одлучујућег сета.

У самом финишу, при резултату 6:6 прва, до брејк шансе долази Бадоса али не успева и да је претвори у предност, Словенка потом осваја чак четири шансе за добијање гема и тек последњу користи за 7:6.

На сервис гему Бардосе Тамара Зиданшек осваја три брејк шансе и другу претвара у победу са 8:6 и свој најбољи пласман у досадашњој каријери.

У борби за пласман у финале Тамара Зиданшек ће се срести са победницом из другог данашњег четврфиналног меча у коме се надмећу Елена Рибакина и Анастасија Пављученкова.

понедељак, 23. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи