Читај ми!

Делбонис надиграо Лајовића и пласирао се у четвртфинале Србија опена

Аргентинац Федерик Делбонис савладао је Душана Лајовића са 2:1 по сетовима 6:3, 2:6, 6:4 и пласирао се у четвртфинале Србија опена.

Лајовић није оправдао улогу фаворита у овом мечу. Тек је на тренутке показиво колико уме. Лако је освојио други сет. Међутим, понестало му је снаге у одлучујућем сету и ривал је заслужено победио и пласирао се у четвртфинале.

Беретини је био бољи у првом сету. Више је ризикова, а то му се исплатило. Иако га није служио први сервис успео је то да надокнади агресивношћу. Стигао је до раног брејка и уз два освојена своја сервиса стекао високу предност. Имао је Аргентинац прилику и за дупли брејк, међутим после 12 минута игре Лајовић је успео да освоји сервис, спасивши две брејк прилике, а притом је пропустио шест гем лопти.

Потом је наш тенисер у шестом гему успео да одузме сервис противнику и врати брејк. Међутим, већ у наредном Беретини враћа предност, а потом на свој сервис решава први сет у своју корист - 6:3.

Лајовић је деловао много сигурније у другом сету. Иако су тенисери разменили по један брејк на почетку сета, Душан је одмах вратио предност, коју није испустио. Противник је деловао све нервозније, грешке су се ређале што је олакшало посао нашем тенисеру.

Лајовић више није дозволио противнику да му одузме сервис. У осмом гему на сервис ривала  освојио је две везане сет и брејк лопте, искористио је другу за 6:2 у сету.

Одлучујући сет добио је Делбонис. Лајовићу као да је понестало снаге. Брзо је Аргентинац, уз два брејка стигао до 4:1. Душан је успео да врати један брејк. Уследила су још два брејка, по један на обе стране - 5:3 за Аргентинца.

Потом Делбонис успева да освоји свој сервис, иако је пропустио шест меч лопти и спасио једну брејк прилику, и реши меч - 6:4 у одлучујућем сету.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи