Читај ми!

Новак о Србија опену, спавању код куће и пужу Ђоковићу

Након пласмана у четвртфинале Србија опена, најбољи светски тенисер, Новак Ђоковић, причао је о томе које су предности и мане играња у Београду.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Србија опена, пошто је савладао Сон-во Квона из Јужне Kореје са 2:0 у сетовима - 6:1, 6:3.

"Играо сам добро од почетка, осим сервиса гема који сам изгубио на 5:2. Наставио сам добро, сервирао добро кад је требало, осећао се одлично. Играти на терену где тренирам често, који је моја овдашња база, лепо је, али имам чудан осећај да нема више публике. Лепо је видети крај терена породицу, оне најближе мени, пријатеље, све који су дошли. Њима је било дозвољено да присуствују. Инспиришуће ми је да играм овде. Нисмо имали среће са кишом, иако је централни терен у одличном стању. Лепо је вратити се на Србија опен", рекао је Новак.

Први рекет света се осврнуо и на ситуацију да на Србија опену може да спава код куће.

"То је јединствен осећај, могу да видим породицу и пријатеље. Леп осећај је играти пред њима. Срећан сам због организације турнира. Битно је то и мом брату и мени, добили смо доста позитивних коментара. То нам даје подстрек и за наредну годину, да будемо још бољи. Имаћемо још један мушки и женски турнир ускоро, челенџер за девојке... Поносан сам што смо довели много квалитетних турнира у Србију. Желимо да домаћим играчима омогућимо да се такмиче на високом нивоу, да граде самопоуздање, стичу искуство и освоје бодове".

Изненађујући пораз од Данијела Еванса прошле недеље оставио је иза себе.

"Мислим да је у неким тренуцима пожељно изгубити меч, а да сам могао да бирам кад би се то догодило, онда је то почетак сезоне на шљаци. То ми је указало на то како треба да одиграм. Сад следи један дан паузе на овом турниру, па дуел са Kецмановићем. Најбоље би било да неко од домаћих тенисера игра финале. Већ сам заборавио меч са Евансом", поручио је Ђоковић.

Новак ће у наредној рунди одиграти против Миомира Kецмановића, а говорио је приступу када игра против тенисера из Србије. Осврнуо се и на изјаву Ласла Ђереа да је пре свог меча осећао страх због тога што се турнир игра у Београду, уз савет шта урадити у таквим ситуацијама.

"Припремам се слично, независно одакле је играч. Урадићу анализу, добро је играо, шљака му је омиљена подлога. То што је турнир у Београду може да буде мотивација, али танка је линија између најбољег и слабијег тениса, због притиска. Осећаш да мораш да победиш, за разлику од турнира у иностранству. Разумем Ласла, и ја се осећам тако. Моје искуство ми дозвољава да се носим са тим и да се поставим мало другачије - да имам бољу контролу над емоцијама које пролазе кроз тело и главу. Што више мечева играш, то ћеш се боље осећати. Такође, треба одржати рутину пред сваки турнир. Треба да се потруде да се искључе од ствари ван терена и да се усредсреде на турнир", јасан је Новак.

Недавно је у Црној Гори, у крашком извору у близини Подгорице, откривена нова врста пужа који је назван по по њему, а Ђоковић је кроз смех причао о томе.

"Част ми је што је пуж назван по мени јер сам велики обожавалац природе и екосистема и ценим све врсте животиња и биљака. Трудим се да живим у хармонији са природом. Насмејала ме је вест. Не знам колико је симболично јер сам се кроз каријеру увек трудио да будем брз, а добио сам пужа. Можда је то порука за мене, да мало успорим".

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи