Читај ми!

Петровић није успео да направи изненађење, Милман у другом колу

Аустралијанац Џон Милман савладао је нашег Данила Петровића са 2:0 по сетовима 7:5, 6:4 и пласирао се у друго коло Србија опена.

Млади Петровић је пружио снажан отпор фаворизован Милману. У оба сета је успео да направи по брејк. У наставку није успевао да искористи своје шансе. Искуснији противник је своје искористио и стигао до заслужене победе и пласмана у друго коло.

Данило Петровић је без претераног респекта према противнику ушао у дуел. Иако је Милман, као седми носилац, важио за фаворита млади Петровић је после велике борбе први дошао до брејка већ на други сервис противника.

Оба тенисера су се мучила са првим сервисом па се наш тенисер често сусретао са брејк лоптама на свој сервис. У шестом гему Аустралијанац је успео да искористи своју шесту брејк прилику и изједначи резултат у сету.

Потом су оба тенисера била сигурна на своје сервисе све до резултата 5:5. Прво Петровић није искористио своју шансу на сервис противника. Казна је стигла већ у нареднм гему. Милман прави брејк и ставља тачку на први сет - 7:5.

На почетку друго сета прво је Милман освоји два везана гема, да би Петровић узвратио истом мером - 2:2.

Уследила је велика борба, наш тенисер се на сваки свој сервис сусретао са брејк лоптама али јеуспева да се извуче. Ипак у десетом гему Милман осваја две везане прејк и меч лпте, користи прву за 6:4 у другм сету.