Читај ми!

Србија опен: Милојевић и Крајиновић у другом колу, Троицки и Петровић нису успелу

Београд је домаћин Србија опена, АТП турнира из категорије 250. Први на терен "Тениског центра Новак" изашао је Никола Милојевић и победио Федерика Корију, док је Виктор Троицки поражен од Марка Чекината. Данило Петровић није успео да направи изненађење поражен је од Аустралијанца Џона Милмана са 2:0 по сетовима 7:5, 6:4. У последњем мечу дана Филип Крајиновић је савладао Италијана Стефана Траваљу са 2:1 по сетовима 7:5, 7:5, 6:3.

Крајиновић, теже него што се очекивало, савладао Траваљу

Филип Крајиновић је савладао Италијана Стефана Траваљу са 2:1 по сетовима 7:5, 5:7, 6:4

Крај меча, Крајиновић - Траваља 7:5, 5:7, 6:3

Након уводних гемова Крајиновић губи свој сервис и Италијан долази до брејка предности. Након што је потврдио брејк Италијан је поново запретио, ипак Крајиновић успева да спаси брејк лопту и прекине серију противника - 3:2.

У наредном гему запретио је наш тенисер - 0:30. Потом Крајинвић осваја две везане брејк прилике. Прву је искористио и вратио брејк - 3:3.

Филип уз мало проблема осваја наредни гем и поново води. Потом је наш ас поново притиснуо сервис противника - 0:30, а затим осваја две везане брејк прилике. Користи прву шансу и сада он има брејк предности.

У наредном гему поново је наш тенисер сервирао за меч, и поново је Траваља стигао до брејк лопте. Крајиновић успева да се одбрани, а потом и освоји другу меч лопту на мечу, овог пута на свој сервис. Пропушта је. Нова меч лопта за нашег тенисера. Користи је и ставља тачку на меч - 6:3 у одлучујућем сету.

Крај другог сета, Крајиновић - Траваља 7:5, 5:7

 

Крајиновић је на лако освојио свој сервис на старту другог сета, потом је напао противников, али није успео да искористи две брејк шансе. Траваља се одбранио и освојио гем - 1:1. Наставили су играчи да прете на сервис пртивника, ипак оба тенисера успевају да задрже сервис. У шестом гему Крајиновић је освојио три везане брејк прилике, искористио је другу и стигао до брејка предности - 4:2.

Потом је наш тенисер био сигуран на свој сервис и тако потврдио брејк. Филип се концентрисао на свој сервис па је Италијан са нулом добио гем за 5:3.

Уследи је сервис нашег тенисера за меч. Траваља осваја прву брејк лопту у другом сету, укупно другу на мечу, користи је и враћа брејк у последњем тренутку - 5:4.

На сервис противника Крајиновић долази до прве меч лопте. Италијан се брани, изједначење. Уследило је још једно изјендачење након предности за Траваљу. Потом пртивник успева да веже два поена и освоји гем - 5:5.

 

Италијан користи пад у игри нашег тенисера, поново му одузима сервис и прелази у вођство - 6:5. Потом лако осваја свој сервис, а самим тим и други сет - 7:5.

Крај првог сета, Крајинвић - Траваља 7:5

Жесток ритам од самог старта. Већ у првом гему наш тенисер је успео да спаси брејк лопту. Траваља је био сигуран на свој сервис. Да би уследила два гема на разлику, ипак тенисери су освојили све своје сервисе - 2:2.

У шестом гему наш тенисер је пропустио брејк прилику. Без брејка - 3:3. У осмом гему Крајиновић је пропусти две брејк лопте на сервис противника, који ситиже до новог изјендачења.

Настављена је велика борба, у 12. гему на сервис Траваље, најдужи гем у сету неколико изјендачења, две пропуштене сет лопте за нашег тенисера. Ипак, Крајиновић користи трећу прилику и осваја сет - 7:5.

Почео је меч ...

Петровић није успе да направи изненађење, Милман у другом колу

Милман славио резултатом 7:5, 6:4

Крај меча, Петровић - Милман 5:7, 4:6

На старту другог сета Милман, уз један брејк, везује два гема. Петровић узвраћа истом мером, одузима сервис противнику, а потом је био сигуран и на свој сервис - 2:2.

На наредном сервису Петровић је спасио три брејк лопте и освојио гем за 3:3. Све до десетог гема није било брејка, да би Милман на сервис нашег тенисера направио брејк и тако ставио тачку на овај меч - 6:4 у другом сету.

Крај првог сета, Петровић - Милман 5:7

Петровић је у меч ушао жељан надигравања са противником. Након што је уводни гем изгубио без освојеног поена на сервис противника, свој сервис гем је успео да реши у своју корист, спасио је две брејк прилике.

Већ у наредном гему после велике борбе користи своју трећу брејк прилику и одузима сервис противнику. Потом је био сигуран на свој сервис и тако потврдио брејк.

На наредни сервис Петровића, Милман осваја две везане брејк прилике. Наш тенисер успева да се извуче и изједначи. Петровић је потом спасио још две брејк лопте.

Затим је наш тенисер пропустио још две прилике да освоји гем. Наставњена је велика борба, Петровић успева да се извуче и после пете брејк прилике за противника. Милман је био неумољив и шесту шансу је успео да искористи и изјеначи на 3:3.

Потом су тенисери стабилизовали прве сервисе и лако освајали гемо - 5:5. У наредном гему наш тенисер осваја брејк прилику, али није успео да је искористи, па је Милман освојио гем.

Када се очекивало да сет буде решен у тај-брејку Милман користи другу сет лопту на сервис нашег тенисера и осваја први сет са 7:5.

Почео је меч ...

Тенисери су изашли на терен, Милман први сервира

Петровић је имао више среће на подбацивању новчића и изабрао је да први први прима сервис. Након краћег загревања очекујемо почетак меча-

Ускоро на Централни терен излазе Петровић и Милман

У вечерњем термину, од 19 часова на терен излазе Џон Милман и Данило Петровић.

После њих рекете ће укрстити Филип Крајиновић и Стефано Траваља. 

Убедљив пораз Троицког

Чекинато је победио резултатом 6:1, 6:4.

1:6, 4:6 – Убедљив пораз Троицког од Чекината

Пошто је протутњао кроз први, Чекинато је могао да пусти руку у другом сету и наставио је да буде играч који се пита на терену. Запретио је у првом гему, Виктор се некако извукао, али већ у следећем није.

Тренутно 94. играч света је направио, испоставиће се, одлучујући брејк почетком другог сета и до краја успео да га сачува.

Највећу прилику Троицки је имао у шестом гему јер се изборио за брејк шансу, али је тада ривал одиграо храбро и сјајним форхендом погодио сам ћошак терена. Чекинату је то било довољно и више није дозволио шансе нашем представнику.

На крају, резултат је 6:1, 6:4 у корист Италијана.

1:6 – Троицки убедљиво изгубио први сет

Лоше је у меч ушао Виктор Троицки, док је његов противник био на високом нивоу од првог поена. Бирао је селектор Дејвис куп репрезентације Србије лоша решења, био пасиван и дозвољавао Чекинату да диктира ритам.

Италијан је снажним и агресивним ударцима нападао, лако направио први брејк и потом све конце игре држао у својим рукама.

Виктор није правио разлику сервисом, а код резултата 1:4 је Марко везао четири изузетна поена после 40:0 и још једном одузео сервис Троицком.

Чекинато је потом још једном сигурно одсервирао и за мање од пола сата дошао до вођства у сетовима – 1:6.

Почео меч Троицког и Чекината

Велики тријумф Николе Милојевића

Победа над Федериком Коријом 6:4, 6:0.

6:4, 6:0 – Милојевић победио Корију у првом колу

Други део игре момак из Београда отворио је сигурним сервис гемом, да би већ у следећем сломио отпор ривала.

Корија је добро почео и дошао до 40:0, мислећи да ће лако изједначити, али је онда уследила велика серија Милојевића од девет поена. Са првих пет је направио трећи брејк у мечу, након чега је врло брзо потврдио стечену предност.

Када је Милојевић поново одузео сервис Аргентинцу и отишао на 5:0, било је јасно да ћемо га гледати у другом колу, а он је завршио посао за нешто више од 80 минута.

Коначан резултат је 6:4, 6:0 за Николу Милојевића.

6:3 – Милојевић добио први сет

Српски тенисер нови турнир у Београду отворио је својим сервисом и одмах упао у проблеме. Имао је фаворизовани Аргентинац 15:40, а после те две везане, још једну брејк лопту коју није искористио.

Милојевић се извукао на почетку, уписао први гем и онда је све ишло много лакше – већ у следећем је направио брејк изгубивши један поен, да би онда лако отишао на 3:0.

Никола је прву мању кризу имао средином првог дела игре, када му је сервис стао и број грешака почео да расте, што је 90. играч на АТП ранг-листи искористио и вратио брејк у седмом гему (4:3). Међутим, наредни гем је био један од најдужих и најтежих, а иако је Србин пропустио пет прилика, успео је нешто касније да дође до вођства.

Одбио је налет ривала који је ушао у серију грешака из игре, па је Милојевић некако издржао и новим брејком дошао до првог сета – 6:4.

Почео меч Милојевића и Корије

Четворица српских тенисера на терену првог дана

Србија опен отвара дуел Николе Милојевића и Федерика Корије у подне, после чега ће на терен Виктор Троицки и Марко Чекинато.

У вечерњем термину, од 19 часова на терен излазе Џон Милман и Данило Петровић, док ће после њих рекете укрстити Филип Крајиновић и Стефано Траваља.

После девет година тенис се враћа у Београд

Србија опен је АТП турнир из категорије 250, а игра се у Београду, на теренима "Тениског центра Новак" на Дорћолу.

Претходно, Србија опен се одржавао од 2009. до 2012. године. Два пута титулу је освајао Новак Ђоковић, по једном Сем Квери и Андреас Сепи.

Турнир се игра на шљаци, а наградни фонд је 650.000 евра.