Олга Даниловић: Ми смо шампионског кова

Верујем у наш тим, верујем да можемо да се изборимо са овим задатком који јесте тежак, који јесте изазов, али ми смо тврд орах и ми то можемо, ми смо шампионског кова, рекла је српска тенисерка Олга Даниловић.

У спортској хали "Ибар" у Краљеву где ће се 16. и 17. априла бити битка за пласман у плеј оф Светске групе Били Џин Кинг купа за 2022. годину већ други дан оџвања терен под снажним ударцима лопти које лансирању репрезентативке Србије и гошће из Канаде.

Осмех на лицу српске ратнице Олге Даниловић која ће у граду на Ибру одиграти први меч на тлу Србије у националном дресу.

"Одувек сам имала тај сан, жељу да у Србији, пред домаћом публиком играм за како се то до ове године звало Фед куп, сада по новом Били Џин Кинг куп. Дебитовала сам за национални сениорски тим у Талину у зонском такмичењу 2018. и из године у годину никако да се коцкице поклопе и да изађемо из зоне у виши ранг где би добили шансу да будемо домаћин. Коначно смо успели да до тога дођемо, али онда је наступила корона која је изменила животе из корена, па и овај наш посао", рекла је Даниловићева.

"Ништа више није исто, осим тениса на терену, ту или јеси или ниси лав. Срећна сам јер је тим поново на окупу, поново имамо исти циљ, боримо се заједно за победу наше Србије и то је једино важно ових дана, а то испуњава све наше поре. Радујем се свему што нам ови дани доносе, „мехур" нас неће успавати, неће нам одузети снагу и избацити нас из ритма" додаје млада српска шампионка која на ВТА листи заузима 162. место.

Кроз јуниорску каријеру Даниловићева је низала титулу за титулом, освојила три грен слем пехара у дублу, затим већ на првом профи турниру стигла до победничког постоља, постала прва тенисерка рођена у новом миленијуму која се окитила ВТА трофејом.

Навикла нас је Олга на бриљантне партије не само на индивидуалним турнирима, већ у дресу Србије где је увек пружала више од максмимума и до последње лопте.

Олга је сезону стартовала сјајним победама у квалифијацијама, а затим у у главном турниру Отвореног првенства Аустралије.

Играла је и финале дубла у пару са канађанком Бушар на ВТА такмичењу у Лиону, главни турнир Мастерса у Мајамију.

У сјајној форми дочекује и меч у Краљеву против Канаде.

"У узлазној сам форми, радим пуно на томе да се поправе сви сегменти игре и да резултати буду сваким турниром све бољи. Након два дана тренинга у Краљеву могу рећи да је ниво игре и форме још јачи и бољи, верујем да ћу бити максимално спремна за било коју Канађанку која ће нам изаћи на црту. Верујем у наш тим, верујем да можемо да се изборимо са овим задатком који јесте тежак, који јесте изазов, али ми смо тврд орах и ми то можемо, ми смо шампионског кова", закључила је Даниловићева.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво