Читај ми!

Српски тенисери опседају Монте Карло

Турнир у Монте Карлу, први мастерс на шљаци у сезони, није почео добро јер је киша направила проблеме већ првог дана. Обилне падавине на почетку дана одложиле су велики део програма за уторак, па ће организатори морати да пронађу добар начин за толики број мечева. Померања су утицала и на српске играче којих ће током дана бити много на теренима у Кнежевини.

Чак четворица Срба наћи ће се на шљаци Монте Карла – Миомир Кецмановић, Душан Лајовић, Филип Крајиновић и Ласло Ђере.

Први ће изаћи Миомир Кецмановић, који ће од 11 часова имати тежак посао на централном терену Реније трећи, пошто ће му противник бити 15. носилац Фабио Фоњини.

Потом, негде око 13.00 Душан Лајовић наставља дуел са Данијелом Евансом – њих двојица су почели у понедељак, а Британац је пре повратка у свлачионицу решио први сет у своју корист, резултатом 6:3.

Пре њих ће играти Алберт Рамос-Вињолас и Јаник Синер, док ће победник тог меча ићи на мегдан Новаку Ђоковићу у другом колу.

Програм би требало да затворе, не пре 17.00, Крајиновић и Ђере – Филип се састаје са Николозом Басилашвилијем из Грузије, док ће Ласло за противника имати Рука Карена Хачанова.

Споменути Ђоковић је као први носилац слободан на старту такмичења.

Мастерс у Монте Карлу игра се за наградни фонд од 2.082.960 евра, а титулу из 2019. брани Фабио Фоњини.