Читај ми!

Ђоковић: Са седам година сам се усудио да кажем...

Најбољи тенисер данашњице Новак Ђоковић још једном се захвалио свима који га подржавају и који су му помогли да дође до историјског рекорда – 311 седмица на првом месту АТП ранг-листе. Ђоковић је у понедељак постао светски "број 1" са најдужим стажом, оборивши досадашњи учинак Роџера Федерера.

Новак је истакао да му је било потребно много труда, жеље, али и љубави, како би остварио дечачке снове.

"Када сам имао само седам година сам се усудио да кажем свима да могу да будем најбољи на свету", почео је Ђоковић на Инстаграму.

"То је била тако јака жеља да је морала да се оствари упркос свим потешкоћама с којима сам се суочавао – слабије здравље, недостатак новца, и највећи шампиони које је тенис имао, преко пута мреже, као противници. Чини ме јако поносним да шетам истом стазом са највећим шампионима и џиновима мог спорта."

Освајач 18 гренд слем трофеја се захвалио свима који су му честитали на новом успеху, али им и поручио да не жели да га памте само као сјајног тенисера.

"Сама чињеница да сам зарадио своје место међу њима пратећи дечији сан је велика потврда да када вашим мислима и делима управља љубав, све је могуће. Примам пуно честитки са свих страна света, људи славе овај успех као свој и то ми је такође још један велики подсетник да спорт нису само рекорди и трофеји."

За крај, имао је поруку и за колеге и противнике – још није завршио.

"Све наше емоције, тешки и лепи моменти, и интензитет којим јуришамо ка нашим сновима нас повезује са људима широм света. Спорт је наша спона. Неизмерно сам срећан што сто сам направио толико велики и посебан успех у спорту коме сам толико посвећен и који толико волим. Још више се радујем годинама које су испред мене, у којима ћу уживати да се надмећем и да се играм са рекетом, за мене још увек најдражом играчком на свету", закључио је Ђоковић.

понедељак, 23. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи