Читај ми!

Медведев је противник Ђоковића у финалу Аустралијан опена

Руски тенисер Данил Медведев биће противник нашем Новаку Ђоковићу у недељном финалу Аустралијан опена. Медведев је у полуфиналу савладао Стефаноса Циципаса резултатом 6:4, 6:2, 7:5 и за своју прву титулу ће се борити са најбољим играчем данашњице.

Рус је одиграо савршен меч против Грка и потврдио да се налази у сјајној форми, пласиравши се у своје друго гренд слем финале у каријери.

Данил је остварио и шести тријумф у седмом међусобном окршају са Стефаносом, који није пре свега физички успео да се опорави након напорног меча са Рафаелом Надалом у претходној рунди.

Држао се на почетку меча на "Род Лејвер арени", али је Медведев успео да му одузме сервис у петом гему и од тада се није освртао.

Сви ударци су му савршено функционисали, сервис му је био сигуран, а карактеристичним начином игре одузимао је ритам ривалу са друге стране мреже, а потом и кажњавао сваку грешку грчког играча. Привео је уз ситне потешкоће први део игре у своју корист, да би одлучујучи корак направио почетком другог.

Направио је брејк на старту тог сета, потом и још један, и за мање од 80 минута стигао на корак до новог финала.

Када је задао нови ударац у првом гему трећег сета, па имао три везане брејк шансе за дупли брејк, чинило се да је крај близу. Међутим, унервозио се, а Циципас почео боље да игра и мало је недостајало да избори четврти.

Медведев је ипак одбио велики налет, вратио се свом стилу и неким невероватним ударцима ипак преокренуо ситуацију у своју корист.

На крају, забележио је 17 асова, имао 46 винера и 21 неизнуђену грешку, док је Циципас био уе "дебелом минусу".

Грк је уписао 19 директних поена и 30 грешака – статистика којом не би могао ништа ни против много слабијих од Медведева.

Тако је 25-годишњи Московљанин обезбедио нову шансу и осми окршај са Ђоковић, који води 4-3 у тријумфима, али је претходни припао Русу на Завршном турниру у Лондону крајем новембра.

Он ће имати још један велики мотив у том сусрету јер би, у случају освајања трофеја, обезбедио другу позицију на АТП ранг-листи од понедељка, први пут у каријери.

Велико финале у мушкој конкуренцији на програму је у недељу од 9.30 по средњоевропском времену.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи