Читај ми!

Циципас после маратона и преокрета савладао Надала и пласирао се у полуфинале

Грк Стефанос Циципас савладао је после преокрета Шпанца Рафаела Надала са 3:2 по сетовима 3:6, 2:6, 7:6, 6:4, 7:5 и пласирао се у полуфинале Аустралијан опена где га очекује дуел са Данилом Медведовом.

Надал је много боље ушао у меч прва два сета лако је решио у своју корист. Потом се пробудио Циципас узвратио истом мером и изједначио. Прави тениски рат наставио се у петом сету из кога је као победник изашао Циципас. Дуел је трајао четири сата и осам минута игре.

Изједначено је било у првом сету све до осмог гема када је Надал одузео сервис противнику. Потом је био сигуран на свој серви и решио сет у своју корист - 6:3. Још убедљивији Шпанац је био у другом сету. На старту је дошао до брејека, да би у наставку уз још један брејк рутински привео сет крају - 6:2.

Када се очекивало да ће Надал рутински да приведе меч крају пробудио се Циципас. Оба тенисера су била сигурна на свој сервис па је трећи сет решен у тај-брејку. Циципас је имао више концентрације, иако је Надал на старту дошао до мини-брејка, Грк је у наставку три пута одузео сервис противнику и решио овај период са 7:4.

После велике борбе у четвртом сету и неколико пропуштених прилика на обе стране Циципас је у деветом гему одузео сервис Надалу, а потом на свој сервис ставио тачку на сет - 6:4.

Рововска борба у одлучујућем сету. Ова тенисера лако су освајала своје сервисе и када се очекивало да ће меч бити решен у тај-брејку Циципас одузима сервис противнику и води са 6:5.

На свој сервис пропустио је две меч лопте. Потом је успео да спаси једну брејк прилику. Трећу шансу је искористио - 7:5 у петом сету.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво