Читај ми!

Новак након преокрета савладао Зверева, у полуфиналу са Карацевом

Новак Ђоковић савладао Александра Зверева са 3:1, по сетовима 6:7, 6:2, 6:4, 7:6, и пласирао се у полуфинале Аустралијан опена. У борби за финале наш тенисер ће играти против Аслана Карацева.

Сјајну игру приказали су Ђоковић и Зверев. Дуел пун преокрета, "немогућих" потеза, неискоришћених брејк прилика. Два тај-брејка довољно показују колико је меч био неизвестан. На крају, победу је славио Новак Ђоковић. Наш ас је успео да се врати у меч, направи преокрет и стигне до борбе за финале.

На старту меча Зверев је деловао много сигурније. Искористио је "нешто спорији" улазак у меч нашег тенисера и на старту му одузео сервис. Наставио је Немац да прети, али је Новак успевао да одбије његове налете.

Спасао је и једну сет-лопту на свој сервис. Када је Зверев сервирао за сет, Новак осваја и користи своју прву брејк лопту и враћа брејк. Потом су оба тенисера освојила своје сервис-гемове без изгубљеног поена, па је сет решен у тај-брејку.

Ђоковић је у два наврата имао по мини-брејк предности, ипак Зверев је успео да преокрене резултат и освоји сет – 8:6 у тај-брејку.

У другом сету на терену је био само један тенисер, Новак Ђоковић. Експресно уз два брејка долази до предности од 4:0. Наставио је наш тенисер са одличним сервисима и рутински привео сет крају – 6:2 у другом сету.

Тежим путем кренуо је Новак у трећем сету. Својим грешкама вратио је противника у меч. Зверев уз један брејк долази до предности од 3:0. Новак је покушао да врати брејк, али је противник успео да спасе брејк лопту у петом гему.

Пропуштено у петом гему наш тенисер је искористио у седмом гему, одузео је сервис противнику и вратио брејк. Наставио је Новак у истом стилу, наредни сервис противника освојио је без изгубљеног поена. Потом је био сигуран на свој сервис за 6:4 у трећем сету.

Четврти сет почео је као и претходни. Поново је Зверев искористио своју шансу и одузео Новаку сервис у другом гему. Већ у наредном Ђоковић је пропустио две брејк прилике.

Наш тенисер у наредном гему успева да спасе три брејк прилике.

Пропуштено Новак је надокнадио у петом гему, када је вратио брејк. Уследио је период велике борбе и неколико спасених брејк прилика, ипак, оба тенисера су освајала своје сервис-гемове, па је и четврти сет решен у тај-брејку.

Велика борба и у тај-брејку. Сигурним сервисима тенисери су увели тај-брејк у сам финиш без мини-брејка. Један је био довољан да реши овај сет и меч, а освојио га је Новак.

Потом је асом број 23 ставио тачку на овај дуел.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије