Читај ми!

Новак стиснуо зубе, победио Раонића и пласирао се у четвртфинале

Новак Ђоковић савладао Милоша Раонића са 3:1, по сетовима 7:6, 4:6, 6:1, 6:4, у осмини финала Аустралијан опена. Противник у борби за полуфинале биће му Алексадар Зверев.

Ђоковић је успео да донекле санира повреду, стисне зубе, изађе на терен и победи. Раонић је успевао да парира нешто споријем Новаку. Ипак, наш ас му је препустио само један сет, други. Новак је деловао добро на терену, повремено се истезао, али повреда није оставила претераног трага у његовој игри. Следи завршница и борба против Зверева за полуфинале.

Снажно од самог старта на обе стране. Раонић је користио своје најјаче оружје – снажан први сервис. Новак је чекао своју шансу да запрети. У седмом и деветом гему наш тенисер је пропустио по једну брејк прилику. С друге стране, Раонић није имао брејк шанси. Ипак, сет је решен у тај-брејку.

Новак је у овом периоду био концентрисанији и лако добија тај-брејк са 7:4.

Настављена је велика борба и у другом сету. Прво је наш тенисер пропустио брејк прилику, да би потом и Раонић запретио. Кључан је био пети гем, када противник користи пад у игри нашег тенисера и одузима му сервис.

У наставку Ђоковић није успео да врати брејк, све се завршило на неколико покушаја. Раонић рутински приводи сет крају и изједначева резултат – 6:4 у другом сету.

Трећи сет донео је сјајну игру нашег тенисера, након уводних гемова које су тенисери решили у своју корист, Новак је појачао темпо. Наш ас је уз два брејка везао пет гемова и лако освојио трећи сет – 6:1.

Четврти сет донео је изједначену борбу. Иако је Новак био агресивнији у трећем гему, пропустио је брејк прилику. Ипак, у деветом гему одузима сервис Раонићу, а потом својим сервисом ставља тачку на овај меч – 6:4 у четвртом сету.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи