Читај ми!

Прва гренд слем победа за Нину Стојановић, следи окршај са Сереном Вилијамс

Најбоља српска тенисерка Нина Стојановић остварила је једну од највећих победа у каријери и пласирала се у друго коло Аустралијан опена. Стојановићева је на старту такмичења савладала Ирина-Камелију Бегу из Румуније са 6:3, 6:4 и дошла до првог тријумфа у каријери на гренд слемовима.

Нина је као награду добила окршај са Сереном Вилијамс у наредној рунди и вероватно излазак на највећи стадиону у комплексу – Род Лејвер арену.

Она је у уводном гему имала великих проблема и морала је да спасава пет брејк лопти, од којих су три биле везане, али када је то учинила, задала је снажан ударац противници.

Од следећих шест гемова је добила пет и, иако је испустила један стечени брејк, успела је да добије први сет и поведе 1-0.

Српски "број 1" у женској конкуренцији одлично је отворио и други сет, било је 2:0 на почетку, када се Румунка вратила на 3:3. Ипак, Стојановићева је задржала концентрацију и смиреност, направила још један брејк у седмом гему и до краја га сачувала за велики тријумф.

Он ће јој омогућити скок на ВТА ранг-листи без обзира на резултат меча са Сереном, па ће након турнира бити око 90. места.

"Серена је мој идол, по мом мишљењу Новак Ђоковић и она су најбољи свих времена. Увек сам замишљала да играм против ње. Узбуђена сам јер никада нисам наступала на тако великом стадиону, али ћу се опустити и уживати", истакла је српска тенисерка.

Стојановићева и Вилијамсова се никада до сада нису састајале у каријерама.

Американка је без проблема започела поход ка новој титули, пошто је са два пута по 6:1 декласирала Немица Лауру Зигмунд.

Аустралијан опен на програму је од 8. до 21. фебруара, игра се за наградни фонд од 80 милиона аустралијских долара, а титулу брани Софија Кенин.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво