Читај ми!

Ђоковић у Аустралији размишља о Играма у Токију: Надам се да ћу моћи да представљам своју земљу

Уочи старта АТП купа и сезоне, најбољи српски и светски тенисер Новак Ђоковић поручио је да се нада и жељно ишчекује да ће се Олимпијске игре у Токију одржати по плану овог лета јер, како каже, нема веће части него представљати своју земљу на Играма.

На званичној конференцији за медије у Мелбурну, уочи старта АТП купа на којем Србија брани титулу, српски тениски ас поручио је и да је све у реду са жуљем због којег је одиграо само један сет на егзибицији у Аделајду и да тренира нормално.

Једно од питања било је везано за наступ на помереним ОИ у Токију овога лета.

"Надам се да ћу имати прилику да поново учествујем на Играма јер је то најстарији и најтрадиционалнији спортски догађај у историји. То је највећа част, представљати земљу на ОИ. Одувек сам се лепо проводио, био сам већ три пута и радујем се четвртом", рекао је Ђоковић.

Српски тенисер освојио је бронзану медаљу у Пекингу 2008. године, четири године касније у Лондону испао је у полуфиналу од Ендија Марија и завршио као четврти после пораза од Дел Потра у мечу за треће место, а управо га је Дел Потро савладао на старту Игара у Рију 2016. године.

Србија предвођена Ђоковићем на старту АТП купа у ноћи између понедељка и уторка игра против Канаде.

"Атмосфера је одлична, сви смо заједно у кући, забављамо се, много је смеха, добре енергије и дружења. Мислим да нам свима то помаже не само за АТП куп већ и за Аустралијан опен и наставак сезоне. Увек се радујем недељама у којима смо сви у екипи, надамо се новом успеху", поручио је Ђоковић.

Он је у разговору са медијима причао и о повратку публике на трибине и колико то њему, али и осталим играчима, важно и колико им заправо значи када имају ту повратну реакцију.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво