Читај ми!

Познато када Ђоковић почиње нову сезону, а Србија одбрану титуле на АТП купу

Познато је када ће најбољи тенисер света Новак Ђоковић започети нову сезону, као и када ће репрезентација Србије стартовати на овогодишњем АТП купу. Организатори првог екипног такмичења у години објавили су распоред пред турнир на којем Србија брани титулу.

Нашу земљу ће на АТП купу, који почиње 2. фебруара, представљати Новак Ђоковић и Душан Лајовић у синглу, Филип Крајиновић као замена и Никола Ћаћић као дубл специјалиста.

"Орлови" су смештени у групу А са Канадом и Немачком, а сада је познат и распоред.

Одбрану трофеја незваничног шампиона света у тенису Србија ће почети првог дана турнира дуелом са Канадом од 10.00 по локалном времену, односно десет сати раније по средњоевропском (у поноћ, у ноћи између 1. и 2. фебруара).

Први ће на терен другорангирани играчи репрезентација - Душан Лајовић и Милош Раонић.
Затим на излазе Новак Ђоковић и Денис Шаповалов, против којег ће светски "број 1" започети нову сезону. Након тог дуела игра се дубл у којем учесници за сада нису познати.

Србија и Канада играли су и прошле године на АТП купу, а тада је наша екипа однела победу са максималних 3-0.

Актуелни шампиони почеће наступ на "Род Лејвер" арени, где ће, у вечерњем термину, играти и Шпанија и Аустралија, у оквиру Групе Б.

Србија другог дана такмичења паузира, а у оквиру њихове групе састају се Немачка и Канада.
Наши тенисери на терен поново излазе 4. фебруара, у истом термину као и првог дана, када је на програму окршај са Немцима..

Трећи дан ће отворити дуел Лајовића и Јан-Ленарда Штруфа, а за њима, пре дубла, следи сусрет Ђоковића и Саше Зверева.

Подсетимо, из сваке од четири група ће победници проћи у полуфинале.