Читај ми!

Бекер и Тим стали у одбрану Ђоковића

Некадашњи тренер најбољег тенисера света Борис Бекер и тенисер Доминик Тим реаговали су на критике упућене Новаку Ђоковићу који је у име играча од организатора тражио исте услове за све учеснике турнира на Аустралијан опену. Истакли су да су сви његови захтеви били разумни, врло основани и у интересу сперта, а критике које су му упућене су неосноване и злонамерне.

После некоректних и ружних критика Новака Ђоковића, у којима је предњачио аустријски тенисер Ник Кирјос, због предлога да сви тенисери имају исте услове пред почетак турнира, реаговао је његов некадашњи тренер Борис Бекер.

„Све тачке које су биле записане апсолутно су тачне и легитимне. Имате осећај да шта год Ђоковић тренутно радио, само ће добијати критике. Заиста неоправдано. Желео је да се заложи за играче, само је желео да створи поштене услове за све, али је био оштро критикован, чак и од премијера", рекао је Борис Бекер за Еуроспорт.

Бекер, који је два пута био победник Аустралијан опена, истиче да ће они који су у карантину у турнир ући неспремни.

„Постоји 70 погођених играча од укупно 128. Трећина је сигурно у лошим условима у Аустралији. Нису тренирали, чак ни изашли на свеж ваздух. Све зимске припреме које су обавили до тада биће узалуд. Морате се запитати да ли су то поштени услови за све. Као организатор, морате се запитати: да ли је то разумно?", закључио је Бекер.

И тенисер Доминик Тим, који је смештен са групом играча у Аделајду, истакао је добре намере Новака Ђоковића нагласивши да су критике на његов рачун потпуно неосноване.

„Дефинитивно - он је и у прошлости често био мета неоснованих напада. Он је покушао да помогне другим играчима у Мелбурну, али у Аустралији су власти одрадиле одличан посао по питању коронавируса. Вирус овде скоро да и не постоји и они желе да одрже ту ситуацију, а ситуација у којој долази око хиљаду људи из целог света је ризична. Заиста су се потрудили да нам све омогуће - возе нас на тренинге колима, доносе нам храну пред врата. Морамо да смо у соби 19 сати, а пет можемо да проведемо напољу. Новак је само желео да помогне", рекао је аустријски тенисер коментаришући отворено писмо српског тенисера, којим се обратио јавности после свега што се последњих дана дешавало пред Аустралијан Опен.

Аустралијан Опен би требало да почне 8. фебруара, а титуле ће бранити Новак Ђоковић и Софија Кенин.

уторак, 14. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара