Читај ми!

"Новакова тераса је већа од моје собе, али он бар не ћути као Надал и Тим"

Аргентински тенисер Гвидо Пеља критиковао је организаторе Аустралијан опена због услова са којима се сусрећу тенисери током карантина у Мелбурну. Аустралијан опен је на програму од 8. до 21. фебруара, а учесници се већ неких седам дана налазе у хотелским собама, са строгом забраном изласка.

Већина тенисера је у Мелбурну у карантину, док су они најбољи у Аделејду, где ће крајем месеца одиграти егзибициони турнир.

Међу њима је и Новак Ђоковић који је покушао да разговара са представницима власти како би помогао слабије рангираним играчима.

"Постоје две реалности. Видео сам слику терасе Новака Ђоковића која је већа од моје собе. Али, чудније ми је што Доминик Тим и Рафаел Надал ћуте. Ђоковић се макар огласио, показао неку добру намеру", рекао је Гвидо Пеља.

Ђоковић је у разговору са властима Аустралије наишао је на зид и велике критике медија што нешто "захтева" у време пандемије када су све сфере друштва у тешкој ситуацији.

Испоставиће се да Новак није ништа захтевао, већ су то биле сугестије како би помогао другим играчима.

"Јасно је да их је брига за само најбоље тенисере света", наводи Аргентинац.

Додаје да је отишао у Аустралију само због новца, јер због пандемије коронавируса није било много турнира, а самим тим ни зараде.

"Морам да играм због новца. Да имам финансијску стабилност као Џон Изнер или Роџер Федерер, па да останем код куће, наравно да бих поступио другачије", казао је Пеља.

Освајач једне АТП титуле у синглу истиче да га је спорт разочарао у претходном периоду.

"Пандемија коронавируса показала је право лице појединих људи из света тениса. После свега овога напустићу спорт мање срећнији него што би то било пре, пошто сада знам свашта о тим људима", закључио је Гвидо Пеља.