Читај ми!

Новак дише за врат Федереру, Надал остварио нешто што нико није

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић започео је 304. седмицу на првом месту АТП ранг-листе и све је ближе рекорду Роџера Федерера. Ђоковић ће почетком марта оборити један од најважнијих рекорда у историји "белог спорта" и постати играч са највише недеља као "број 1".

Новак пред почетак такмичења у Аустралији има 12.030 бодова и јасно је да су само теоријске шансе да га ривали скину са врха пре 8. марта, када ће и званично постати рекордер.

Освајач 17 гренд слемова налази се испред другопласираног Рафаела Надала, који је сакупио 9.850 бодова, али је овог понедељка остварио један невероватан успех.

"Бик са Мајорке" проводи 800. недељу у топ 10 тенисера, што никоме до сада није пошло за руком. Највише седмица Надал је провео на другом месту – 361.

Трећу позицију заузима Аустријанац Доминик Тим са 9.125 бодова.

Међу првих десет играча није било промена - на четвртом месту је Данил Медведев, пети је Роџер Федерер, шести Стефанос Циципас, седми Александар Зверев, осми Андреј Рубљов, девети Дијего Шварцман и десети Матео Беретини.

Када је реч о српским тенисерима, Душан Лајовић је задржао 26. позицију, Филип Крајиновић је направио корак уназад и сада је 31, Миомир Кецмановић је остао 42, док је Ласло Ђере пао на 56. место.

Никола Милојевић је 138, Данило Петровић је 145, а Виктор Троицки 202. у поретку.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво